Hayvan HaklarıManşet

İzmir’de kedi Eros için oturma eylemi beşinci gününde

0

İzmir‘in Konak ilçesinde, İstanbul’da ‘Eros ‘isimli kediyi işkenceyle öldüren İbrahim Keloğlan‘ın tutuksuz yargılanmasına tepki gösteren hayvan hakları savunucuları başlatıkları oturma eylemini beşinci gününde de sürdürüyor.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde düzenlenen dünkü eylemde Keloğlan’a verilen ‘iyi hal indirimi’ne tepki gösteren aktivistler, ‘İnsanlık öldü, hayvanları savunalım’, ‘Hayvan katilleri yakalansın’ pankartları açtı; ‘Hak, hukuk, adalet’, ‘Sokak hayvanları sahipsiz değildir’ sloganları attı.

‘Katilin iyi hali, cinayetin türü olmaz’

Eylemde konuşan Merve Çınar, “Sesimizin duyulacağına ve kararın bozulacağına olan inancımız devam ediyor. Katilin iyi hali olmaz. Cinayetin de türü olmaz. Biz kısa ve öz, tutuklama istiyoruz” dedi.

Adalet nöbetinde kararlı olduklarını dile getiren ve herkese ihtiyacı olduklarını belirten Çınar, “Biz burada yaşam hakkı savunucuları olarak yıllardır hayvanlarla geçirdiğimiz zamandan ve paylaştıklarımızdan çok şey öğrendik. Eğer hala bir evlat edinmemiş, bir hayvanın başını okşamamış olan var ise şimdi tam zamanıdır. Evlatlarımıza zarar veren kim varsa en ağır cezayı almalarını istiyoruz. İstinaf süresi dolana kadar da tepkimize devam edeceğiz” diye konuştu.

Ne olmuştu?

İstanbul Başakşehir‘de, yılbaşı gecesi,  yaşadığı sitenin asansöründe kıstırdığı kedi Eros‘u 6 dakika boyunca işkence ederek öldüren İbrahim Keloğlan‘a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezası ve salıverilmesine itiraz edilmesi üzerine  yeniden yargılandığı davada, geçen hafta karar açıklanmış; saldırganın 2 yıl 6 ay hapis cezası ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılmasına karar verilmişti.

Keloğlan’a iyi hal indirimi de uygulanmıştı.

Eros’un katiline 2,5 yıl hapis, tutuklama yok: Yine iyi hal indirimi uygulandı
Eros’un katilinin cezasız kalmasına tepkiler büyüyor: Aferin oğlum yasası hala yürürlükte!

 

You may also like

Comments

Comments are closed.