Spor

İzmir’de atletizm heyecanı

0

Atletizm Federasyonu Dış İlişkiler Koordinatörü Can Korkmazoğlu, İzmir’in ev sahipliği yapacağı Avrupa Takımlar Şampiyonası ile ilgili, ”Hazırlıklar tamam, yarış tarihini bekliyoruz” dedi.

Can Korkmazoğlu, hafta sonu İzmir’de düzenlenecek ve Türkiye’nin Süper Lig’e çıkmak için yarışacağı şampiyonayla ilgili hazırlıkları değerlendirdi. Şampiyonanın yapılacağı Atatürk Stadı’ndaki boya-badana ve kablolama gibi alt yapı çalışmalarının tamamlandığını belirten Korkmazoğlu, Avrupa Atletizm Birliği’ne (EAA) statla ilgili gelişmeleri raporladıklarını, birliğin de hazırlıklardan memnun olduğunu söyledi.

Kent merkezine ay başından bu yana şampiyonanın posterlerinin asıldığını ve en fazla tıklanan 3 yerel haber internet sitesinde de yarışla ilgili ”banner”ların döndüğünü belirten Korkmazoğlu, ”Dünden bu yana da radyolarda anonslar yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de 19 üst geçide büyük afişler astı” diye konuştu.

Can Korkmazoğlu, şampiyonanın biletlerinin beklenilenden az satıldığını, ancak yarış günü bilet satılıp satılmayacağına dair kendilerine çok sayıda başvuru olduğunu ifade etti. Korkmazoğlu, biletlerin, iki gün boyunca sabah saat 10.00’da satışta olacağını duyurdu.

Konak Meydanı’nda “koş, atla, at”
Korkmazoğlu, İzmirliler’e atletizmi sevdirmek için 15 Haziran Çarşamba gününden itibaren kent aktiviteleri düzenlemeye başlayacaklarını söyledi. Şampiyonanın ilk günü öğlene kadar Konak meydanında ”Koş, atla, at” sloganıyla etkinlik düzenleyeceklerini belirten Kormazoğlu, ”Atletizmin temelindeki 3 dal olan koşu, yüksek atlama ve gülle atmayı, şehir merkezine getireceğiz. Sporcularımız periyodik olarak gelip, gösteri yarışmaları yapacak. Halkı da katılmaya, kendilerini denemeye teşvik edeceğiz” diye konuştu.

Milli takımların, çarşamba günü İzmir’e gelmeye başlayacağını ifade eden Korkmazoğlu, ”Yaklaşık bin kişilik kafileyi, Swiss Otel ve Hilton’da ağırlayacağız. İki otel de stada 15 dakika mesafede. Cuma akşamı saat 20.30-22.00 arasında açılış töreni yapacağız. TRT, iki gün canlı yayın yapacak, şampiyonada yarışacak 11 ülkenin televizyonu da yayınları TRT üzerinden alacak. Şampiyona, İzmir’in tanıtımı açısından da önemli. Sadece bin kişilik misafiri ağırlamakla kalmayacağız, o ülkelerdeki bütün sporseverlere ulaşmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Can Korkmazoğlu, bazı atletlerin, şampiyonadan sonra Dünya Atletizm Şampiyonası’na hazırlanmak için İzmir’de kamp amaçlı kalma isteğinde bulunduklarını, ülkelerine hemen dönmeyeceklerini söyledi.

“Süper Lig’e rahat çıkarız”
Korkmazoğlu, birinci ligden süper lige çıkmak için mücadele edecek Türkiye’nin, en güçlü kadroyla orada olacağını belirtti. Türk atletlerin, son zamanlarda üst üste Türkiye rekorları kırdığını, performanslarının ortada olduğunu ifade eden Korkmazoğlu, ”Süper lige çıkma konusunda çok büyük ümidimiz var. Hatta daha da iddialıyız, birinci sırada da yer alabiliriz diye düşünüyorum” dedi.

Sporseverlerin kaçırmaması gereken bir organizasyon olduğunu ifade eden Korkmazoğlu, ”Bu atletler her hafta sonu evimize gelmiyor. Atletleri bir arada izlemek için güzel bir fırsat. Bu kadar iddialı olduğu bir dönemde Türkiye’yi desteklemek önemli. İzmirliler’i stada, tüm Türkiye’yi ekran başına bekliyoruz” diye çağrıda bulundu.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.