TürkiyeManşet

İzmir’de arama kurtarma çalışmaları gece de devam etti: Can kaybı 114’e yükseldi

0

İzmir‘in Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında 30 Ekim Cuma günü gerçekleşen depremin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları gece boyunca da devam etti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından saat 06.30’da yapılan açıklamaya göre depremde ölenlerin sayısı 114’e yaralananların sayısı ise 1.035’e yükseldi. Açıklamada yaralanan kişilerden 898’inin taburcu edildiği belirtildi. 137 kişinin ise hastanede tedavisi devam ediyor.

İki binada çalışmalar sürüyor

Açıklamada “İzmir’de arama ve kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 15’inde çalışmalar tamamlanmış olup iki binada çalışmalara devam edilmektedir” denildi.

Bu binalardan birisi depremden en fazla etkilenen Bayraklı ilçesindeki Rıza Bey apartmanı.

Fotoğraf: AA

1.713 artçı yaşandı

AFAD açıklamasında “Bölgede devam eden müdahale ve iyileştirme çalışmaları için AFAD, JAK, STK’lar ve belediyelerden toplamda 7 bin 880 personel, 25 arama kurtarma köpeği ile 1.206 araç görevlendirilmiştir” denildi.

Ayrıca Ege Denizi Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, büyüklüğü 4’ün üzerinde 45 artçı olmak üzere, toplam 1.713 artçı sarsıntı yaşandığı kaydedildi.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.