ManşetTürkiye

İzmir’de deprem: Yıkılan binalar var

0

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez üssü Ege Denizi olan bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Depremin Ege Denizi’nde İzmir‘in Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında gerçekleşen depremin 16,4 kilometre derinlikte olduğu bilgisi paylaşıldı.

Saat 14.51’de meydana gelen depremin şiddetini Kandilli Rasathanesi 6.8 olarak duyururken, AFAD ise 6.6 olduğunu belirtti.

Deprem İzmir’in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de de hissedildi. 15 saniye süren depremin ardından artçılar oluştu.

Bayraklı’da ona yakın bina yıkıldı

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ İzmir’in Bornova ilçesinde dört katlı bir binanın yıkıldığı bilgisini paylaştı.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ise Bayraklı’da ona yakın binanın yıkıldığına dair bilgi aldıklarını paylaştı. Bunun dışında hasar gören binalar olduğunu söyleyen Sandal, depremin en çok eski binalardan oluşan ve zeminin sağlam olmadığı bölgelerde hasar verdiğini söyledi.

Depremin ardından

İzmir’de şiddetli bir şekilde hissedilen depremin ardından kullanıcılar sosyal medya paylaşımlarında depremin etkilerine yer verdi. Kullanıcılardan bazıları deprem sebebiyle yıkılan binalar olduğu bilgisini paylaştı.

Depremde yaralanan veya ölen bilgisine dair herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. Bazı kullanıcılar ise depremden dolayı devrilen eşyaların resimlerini sosyal medyada paylaştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.