ManşetTürkiye

İzmir ve İstanbul’da ‘barınamıyoruz’ diyen gençlere polis şiddeti ve gözaltı

0
Fotoğraf: Yurtsuzlar

İstanbul ve İzmir‘de yüksek yurt ücreti ve kiraları “Barınamıyoruz” diyerek bulundukları ilin parklarında sabahlayarak protesto eden gençlere polis müdahale etti.

Müdahale sonucunda yaklaşık 80 kişi zor kullanarak gözaltına alındı. Sosyal medyada paylaşılan videolarda polisin gençlere şiddet uyguladığı görüntüleniyor.

Gözaltı aracında şiddet

İstanbul Kadıköy’de yer alan Moda Parkı’ndaki “yurtsuzlar” nöbeti sekiz gündür devam ediyordu. Öğrenciler devlet yurtlarında yer bulunamamasını, özel yurt ve kiraların da fahiş oranlarda artmasını protesto ediyor.

Sosyal medyada yapılan paylaşımda 50 kişinin gözaltına alındığı, gözaltı aracında ise öğrencilere şiddet uygulandığı belirtildi.

 

Sabah saatlerinde serbest bırakıldılar

Yurtsuzlar hesabından sabah saatlerinde yapılan paylaşımda gözaltına alınanların serbest bırakılmaya başlandığı bilgisi verildi. Yapılan açıklamada şunlar söylendi:

“Dün Erdoğan’ın talimatıyla gözaltına alınan yurtsuzlar parça parça serbest bırakılmaya başlandı. Ne gözaltı, ne işkence barınma hakkı mücadelemizi engelleyemeyecek!”

 

İzmir’de yaklaşık 30 öğrenciye gözaltı

İzmir’de de polis öğrencilerin ‘barınamıyoruz’ nöbetine müdahalede bulundu. Polisin, zor kullanarak gözaltına aldığı yaklaşık 30 kişiye bindirdiği minibüste de şiddet uyguladığı görüldü.

Arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen öğrencilerle polis amiri arasında da ‘hukuk’ tartışması yaşandı. Gençler, “burada oturmanız yasak” diyen amirden nöbetin engellenmesi ve gözaltıların hukuki gerekçesini açıklamasını istedi. Amir ise “Şimdi bunları boş verin, dağılmanız gerekiyor, 5 dakikanız var” dedi.

Hastane girişinde darp

İzmir’de polis, gözaltına aldığı öğrencileri sağlık kontrolü için götürdüğü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Eski adıyla Yeşilyurt Devlet Hastanesi) girişinde de darp etti.

Gözaltı minibüsündeki öğrenciler bu görüntüleri ‘Gözaltında işkence var’ diyerek sosyal medyada paylaştı. Görüntülere göre polisler yere yatırdıkları öğrenciye şiddet uygulayarak ters kelepçe takıyor.

Erdoğan yeniden hedef gösterdi: Sözde öğrenciler

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşamki kabine toplantısının ardından yeniden barınma hakkı talep eden öğrencileri ‘sözde öğrenciler’ diyerek hedef almış, ve şu sözleri söylemişti:

“Türkiye, dünyanın en fazla sayıda kamu yüksek öğrenim öğrenci yurduna ve yatağına sahip ülkesidir. Bunun altını çizerek özellikle vurgulamak istiyorum, son zamanlarda bazı park, bahçe, buralardaki bankların üzerinde yatanlar, açık ve net söylüyorum, bunların bir kısmının öğrencilikle alakası yok. Sözde öğrenciler, aynen Gezi Parkı olayı neyse, bunun bir başka versiyonudur.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.