TürkiyeLGBTİ+Manşet

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı: LGBTİ+ hakları insan haklarıdır

0

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Erdem, kızlarının fotoğraflarını paylaşarak “Bu kızlar sizin mi, LGBT ne demektir?” ifadelerini kullanan bir kullanıcıya sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

Erdem, yanıtında “Evet ben bu muhteşem kızların babasıyım. Her gün Allah’a böyle insan akıllı cesur, aktivist, akıllı kızları nasip ettiği için şükrediyorum. Kızımın Suriye Savaşında tecavüze uğrayan erkek çocuklar, erişkinler ve LGBT’ler için yazdığı rapor bütün dünyada BM’de saygıyla takip izleniyor” ifadelerine yer verdi.

‘Allah’ın bana nimetleri’

Açıklamasının devamında “Allah’ın bana nimetleri üç pırıl pırıl, gözümün nuru Kolej mezunu ikişer dil bilen, Galatasaray Hukuk, Koç Hukuk bitirmiş avukatlar. BM’de çalışan HRW’da çalışan büyük kızım üç ay Lübnan’daki mülteci kamplarında tecavüz edilen erkekleri araştıran kızım” diyen Erdem şu şekilde devam etti:

LGBT hakları insan haklarıdır. İnsan hakları savunucuları, hukukçular senin haklarını savunduğu kadar onların da haklarını savunur. İnsan olarak sen hangi haklara sahipsen onlar da aynı haklara sahiptir. Yiyorsa sen de git de Lübnan’da üç ay mülteci kamplarında çalış benim kızım gibi.”

Boğaziçi öğrencilerine destek

Erdem tarafından yapılan bu açıklama Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör atanan Melih Bulu’ya yönelik protestolar kapsamında okuldaki LGBTİ+’lerin hedef gösterildiği ve öğrenci kulüplerinin kapatıldığı bir zamanda geldi.

Öğrencilere yönelik polis müdahalesini de kınayan Erdem, “Boğaziçililerin gözaltıları, polisin caddede yürüyen öğrencilere ‘yere bak’ saldırısı ve eziyeti, AKP tarafından özellikle yapılan, gençleri isyan ederek olaylar çıkmasını sağlamaya yönelik provokasyondur” ifadelerini kullandı.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.