Dünya

İtalya’da 100 kentte grev

0

Onbinlerce kişinin katıldığı ülke çapındaki grevde ekonomik manevraya karşı çıkan vatandaşlar “hükümeti işten çıkaralım” mesajı veriyor. Büyük şehirlerde toplu taşıma araçları, trenler, uçaklar ve metro hizmet vermedi.

Berlusconi hükümetinin ekonomik kriz karşısında hazırladığı ekonomik manevra paketini protesto eden İtalyanlar ülke çapında greve gitti. 100 şehirde on binlerce vatandaşın katıldığı grev nedeniyle başkent Roma ve Milano gibi büyük kentlerde ulaşım güçlükle sağlandı..

İtalya’daki işçi federasyonu sendikalarından Cgil’in girişimiyle gerçekleşen grev nedeniyle 100 şehirde toplu taşıma araçları 8 saat hizmet vermezken, trenler ve uçaklar çalışmıyor. Grev nedeniyle çok sayıda kamu çalışanı da iş bıraktı. Roma’daki gösterilere aralarında Alman ve Japon turistlerin de destek vermesi dikkat çekti.

Cgil sendikası genel sekreteri Susanna Camusso, 6 eylül grevine on binlerce çalışanın katıldığına vurgu yaparak, Csil ve Uil gibi öteki sendikaların greve karşı çıkmalarını eleştirdi. Berlusconi hükümetinin hayata geçirmek üzere olduğu ekonomik manevra paketinin dar ve orta gelirli vatandaşların geleceğini kararttığına vurgu yapan Camusso, bu grevin İtalya ve İtalyanların geleceği açısından yaşamsal bir öneme sahip olduğuna dikkat çekti.

Milano’da bu sabah Cordusio meydanında toplanan protestocular Unicredit bankasının şubesini yumurta yağmuruna tuttu. Ekonominin başkenti İtalya’da dün de toplanan gençler ve sosyal merkezlere devam eden solcu gençler Milano Borsası önünde “ya Borsa ya yaşam” diye bağırarak tepkilerini dile getirdi.

Berlusconi hükümetinin ekonomiden sorumlu bakanı Giulio Tremonti’nin mimarı olduğu ekonomik manevra paketi özellikle emekliliği düzenleyen yasalarda çalışanların aleyhine ortaya konan yeni maddelerle tartışma konusu olmuştu.

(Yeşil Gazete, soL)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.