Dünya

İşte İngiltere’yi ayağa kaldıran video!

0

İklim değişikliğiyle mücadele için başlatılan 10:10 kampanyası için ünlü İngiliz yönetmen Richard Curtis’in çektiği 4 dakikalık kısa film İngiltere’de olay yarattı. Filmde bir okulda öğretmen, bir iş yerinde müdür ve bir takımda antrenör karbon emisyonlarını 2010’da %10 azaltmak için başlatılan 10:10 kampanyasını anlatıyor ve öğrencilerin, çalışanların, sporcuların kampanyayı desteklemelerini istiyor. Her grupta fikri desteklemeyen az sayıda kişi çıkıyor. Ancak desteklemeyenlerin sonu kanlı bitiyor.

Love Actualy filminin yönetmeni ve Bridget Jones’un Günlüğü filminin senaryo yazarı Richard Curtis’in çektiği filmde aktris Gillian Anderson ve eski futbolcu David Ginola da oyuncular arasında. Filmin sonundaki slogan: Karbon emisyonlarınızı %10 azaltın. Ama zorlama yok!

Bu kışkırtıcı video gelen tepkiler üzerine yönetmeni tarafından geri çekilse de, video paylaşım siteleri ve internet gazeteleri yoluyla çoktan her yere yayılmış durumda.

10:10 kampanyası İngiltere’de 2009’un Eylül ayında başlatıldı ve şu anda 41 ülkede yürütülüyor. Kampanyanın amacı hükümetleri, endüstriyi ve yurttaşları 2010 yılında karbon emisyonlarını %10 azaltacak önlemler almaya teşvik etmek. İngiltere’de halen 3.500 işyeri ile 4.000 okul, belediye meclisi ve benzeri kuruluş kampanyaya katılmış durumda.

Olay yaratan filmi aşağıda izleyebilirsiniz. (Daily Mail, Guardian)

DİKKAT! RAHATSIZ EDİCİ İÇERİK…



More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.