KentManşet

İstanbul’daki üç askeri alana Millet Bahçesi yapılacak

0
Görsel: TOKİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da bulunan üç askeri alanda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından millet bahçesi yapılacağını açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin herhangi bir yerinde Türk Silahlı Kuvvetleri adına oluşturulan hatıra ormanının imara açılıp açılmadığına ilişkin bilgi talep etmişti.

‘Ormanlık alan değil’

CHP’li milletvekilinin sorusunu yanıtlayan Bakan Kurum, Askeri Tesisler Genel Protokolü (ATGP) kapsamında; bedeli karşılığında TOKİ’ye devredilen taşınmazların, Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli askeri amaçlar doğrultusunda kullanılmayan taşınmazlar olduğunu belirtti.

Birgün’ün haberine göre Kurum açıklamasında  “Bu taşınmazlar, Askeri Alan lejantına sahip taşınmazladır. Ormanlık alanların İdaremize devri söz konusu değildir. Ayrıca İdaremizce orman niteliğinde bulunan herhangi bir taşınmaz imara açılmamıştır” dedi.

Zeytinburnu’nda inşaat başladı

Millet bahçesi haline getirilecek olan askeri alanlardaki ağaçların korunacağını ileri süren Bakan Kurum, söz konusu alanlarda ilave ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları yapacaklarını da bildirdi.

Bakan Kurum, Zeytinburnu Millet Bahçesi’nin inşaatına başlandığını belirterek, Esenler ve Beşiktaş’ta bulunan askeri araziler üzerinde projelendirme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.