Türkiye

İstanbul’daki Hopa protestosuna dava: 32 kişiye 12 yıl hapis talebi

0

Metin Lokumcu’nun Hopa’da katledilmesi sonrası İstanbul’da yapılan protesto eylemiyle ilgili dava açıldı.

Hopa’da, 31 Mayıs 2011’de Başbakan Erdoğan’ın ziyareti sırasında yaşanan ve öğretmen Metin Lokumcu’nun hayatını kaybettiği olayları İstanbul’da AKP il başkanlığına yürüyerek kınamak isteyen 32 kişi hakkında tam iki yıl sonra dava açıldı.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, Yürüyüş sırasında polisle karşı karşıya gelen 32 kişi için 12 yıla kadar hapis isteniyor. Eylemcilere yöneltilen suçlamalar ise, ‘kamu malına zarar vermek’, ‘polise direnmek’ ve ‘izinsiz gösteri yapmak’.

Hopa’da, öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümü ve bir başbakanlık korumasının ağır şekilde yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar üzerine Ankara ve İstanbul’da protesto eylemleri düzenlenmişti. İstanbul Mecidiyeköy’de 2 Haziran’da toplanan yüzlerce gösterici Şişli’deki AKP il başkanlığına yürümek isteyince polis müdahale etti. İddianameye göre kimi göstericiler polise, AKP il örgütüne, otobüs duraklarına, banka şubeleri ve PTT camlarına yumurta ve taş attı, dört polis hafif yaralandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, iki yıl süren soruşturma sonucunda 32 gösterici hakkında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet suçundan üç, ‘kamu malına zarar verme’ suçundan altı, ‘polise direnme’ suçundan da üç yıla kadar olmak üzere, toplam 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davanın ilk duruşması ise 3 Nisan’da.

(sol)

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.