Ekonomiİfade ÖzgürlüğüManşet

İstanbul’daki ‘Geçinemiyoruz’ eylemlerinde 70 gözaltı

0
Ardı ardına yapılan zamlara ve kurdaki ani yükselişe tepki olarak İstanbul’un birçok ilçesinde dün yapılan ‘Geçinemiyoruz’ eylemlerinde 70 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kadıköy, Şişli, Eyüpsultan, Bakırköy ve Beylikdüzü‘nde izinsiz gösteriler düzenlendiği görülmüştür. Göstericilere dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuştur. Uyarılara aldırış etmeyerek görevlilerimize mukavemet eden 46 erkek 24 kadın toplamda 70 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan kişiler hakkında adli tahkikat başlatılmıştır” denildi.

Ne olmuştu? 

Türk Lirası’nın yaşadığı rekor değer kaybı ve art arda gelen zamlarla yükselen enflasyona karşı “Geçinemiyoruz”, “Hükümet istifa” diyerek sokağa çıkan yurttaşlar, polis engeliyle karşılaşmıştı. İstanbul’da toplanan kalabalığa saldıran polis birçok kişi gözaltına almıştı. Avcılar ve Bakırköy ilçelerinde de polis, eylemcilere kaymakamlıklar tarafından bir aylık eylem yasağı kararı alındığını bildirdi.

Zamlar ve dövizdeki yükselişin ardından başlayan protestolar diğer şehirlerde de sürdü. İzmir, Diyarbakır, Denizli ve Bursa‘da hükümete istifa çağrısı yapıldı. Çanakkale‘deki eylemde de çok sayıda kişi gözaltına alındı.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.