LGBTİ+Manşet

İstanbul’da Trans Kadın cinayeti

0

İstanbul’da Çingene Gül adlı trans kadın, kendisinden iki gündür haber alamayan arkadaşları tarafından Kurtuluş Son Durak’taki evinde ölü bulundu.

4 istanbulda trans kadın cinayeti...

Henüz otopsisi yapılmamış olsa da kendisinden haber alınamadığı için cinayetin iki gün önce işlendiği düşünüldüğü belirtildi.

Bianet’den Çiçek Tahaoğlu’nun haberine göre Çingene Gül’ün arkadaşları, trans seks işçilerinin genellikle müşterileri tarafından öldürüldüğünü, Gül’ün de başına böyle bir şey geldiğini düşündüklerini belirtti.. Çingene Gül’ün ise eve müşteri getirmediğini söyleyen arkadaşları, otele veya başka bir yere gitmeyi tercih ettiğini anlattı.

Gül’ün öldürüldüğü apartmanın hemen yanındaki tek katlı binanın girişinde, apartmana dönük iki kamera bulunmasına rağmen çalışmadığı gelen bilgiler arasında. Gül’ün oturduğu mahalledeki kadınlar mahalledeki hırsızlıktan şikayetçi, o yüzden kameraların çalışmasını istiyor, “Çalışsaydı, kimin öldürdüğünü bilirdik” diyorlar.

İstanbul LGBTT’den Ebru Kırancı ise kamera olsa da olmasa da ortaya çıkan cezasızlığa dikkat çekiyor:

“Trans cinayetleri politiktir, suçlusu da devlettir. Çünkü biliyoruz ki katil yakalansa bile 3-5 yıl yatıp çıkacak. Her cinayette olduğu gibi ‘Ben onun erkek olduğunu bilmiyordum” deyip ceza indirimlerinden faydalanacak. Katil, LGBTİ’lerin yaşam hakkını koruyan yasalar yapmayan devlettir”.

(Bianet)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.