ManşetTürkiye

İstanbul’da toplu ulaşım hakkına yapılan tüm engellemeler: Kara, Demir, Deniz Yolları

0
Toplu ulaşım hakkı kısıtlanıyor
Toplu ulaşım hakkı kısıtlanıyor

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Taksim Meydanı’nda toplanma hakkının engellenmesi yönünde alınan tedbirler kapsamında, Taksim’in çevresindeki çok geniş bir çemberde toplu ulaşım seferler kısmen ya da tamamen durduruldu.

Marmaray

Marmaray seferleri yapılıyor olmakla birlikte, Sirkeci istasyonu çıkışları Galata köprüsü üzerinden Beyoğlu’na yönelik hareketlenmeyi engellemek için kapatıldı. Ayrıca Yenikapı istasyonu da kapalı durumda. Üsküdar ya da Kadıköy Ayrılıkçeşme’den yalnızca Kazlıçeşme’ye transfer sağlanabiliyor.

Metrobüs

Söğütlüçeşme’den kalkan seferler durduruldu. Seferler Mecidiyeköy’den sonraki 2-3 km mesafeden itibaren Avcılar istikametine doğru işletilecek. Bu uygulama ile Kadıköy Yeni Salı Pazarı alanında izin verilen toplanma alanı ile Taksim-Mecidiyeköy bağlantısına geçiş kısıtlanmak isteniyor.

Toplu ulaşım hakkı kısıtlanıyor

Toplu ulaşım hakkı kısıtlanıyor

Metro

Yenikapı-Hacıosman aksındaki metro seferleri sadece Levent-Hacıosman ve yeni hizmete alınan Levent-Boğaziçi Üniversitesi arasında çalışıyor. Levent ile Mecidiyeköy arasında yaya erişimi bulunuyor olmasına rağmen bu noktadan ileriye, Taksim’e yaya olarak bile ulaşım sınırlandırılmış durumda. Hatta, Mecidiyeköy’de resmi tatile rağmen işlerine gitmek zorunda olan emekçiler bile Emniyet mensuplarının yoğun sorgulama ve engellemelerine takılıyor.

Motorlar

Üsküdar ve Kadıköy’den Karaköy, Kabataş ve Eminönü istikametlerine erişim sağlayan Den-Tur Avrasya ve Turyol seferleri tek yönlü olarak çalışıyor. Avrupa Yakası’na sefer yapılmıyor.

Karayolları

Emniyet’ten yapılan açıklamaya göre, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle 1 Mayıs Cuma günü saat 06.00’dan itibaren trafiğe kapatılacak ve alternatif yollar şöyle:

SARAÇHANE PARKI VE ÇEVRESİNDE GEREKTİĞİNDE TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR
-Fevzipaşa Caddesi
-Macar Kardeşler Caddesi
– Atatürk Bulvarı

SARAÇHANE VE ÇEVRE TEDBİRLERİ İÇİNDE KULLANILABİLECEK ALTERNATİF CADDELER
-Abdülezelpaşa Caddesi
-Kadir Has Caddesi
-Ragıp Gümüşpala Caddesi
-Haliç Caddesi
-Şehzadebaşı Caddesi

BEYAZIT MEYDANI VE ÇEVRESİNDE GEREKTİĞİNDE TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR
-Ordu Caddesi

BEYAZIT MEYDAN VE ÇEVRESİNDE KULLANILABİLECEK ALTERNATİF CADDELER
-Vatan Caddesi
-Millet Caddesi
-Türkeli Caddesi
-Koska Caddesi
-Hayriye Tüccarı Caddesi

TAKSİM, ŞİŞLİ, MECİDİYEKÖY VE GENİŞ ÇEVRESİNDE TRAFİĞE KAPATILACAK VE ALTERNATİF YOLLAR
-Şişli Mecidiyeköy ortaklar kavşağından Taksim istikametine kapatılacak, trafik akımı Ortaklar Caddesinden Esentepe istikametine yönlendirilecektir.
-Şişli Bomonti Tüneli Dolmabahçe istikametine kapatılacak, trafik akımı Akar Caddesinden Çağlayan ve Piyale Paşa Bulvarına yönlendirilecektir.
-Şişli Kuştepe kavşağından, Geçit Sokak istikametine gitmek isteyen akım, Kuştepe kavşağından kapatılacak trafik Çağlayan istikametine yönlendirilecektir.
-Çağlayan Hürriyettepe kavşağından Şişli istikametine gitmek isteyen akım Hürriyettepe kavşağından Darülaceze Caddesi istikametine yönlendirilecek.
-Akar Caddesi istikametinden Hürriyettepe kavşağına gelen akım, Hürriyettepe kavşağından Çağlayan istikametine yönlendirilecektir.
-Darülaceze istikametinden Okmeydanı istikametine gitmek isteyen akım Okmeydanı kavşağından kapatılacak Odese Bulvarına yönlendirilecektir.
-Piyalepaşa bulvarından gelen akım Okmeydanı istikametine kapatılacak, Sadabat Viyadüğü istikametine yönlendirilecektir.
-Piyalepaşa Bulvarından Dolapdere istikametine gelen akım Dolapdere kavşağından Taksim Yedikuyular istikametine kapatılacak, Trafik Dolapdere kavşağından Piyalepaşa Bulvarı’na geri yönlendirilecektir.
-Kasımpaşa Tuz Ambarı ışıklardan Şişhane Tarlabaşı Bulvarı istikametine kapatılacak, trafik Tuz Ambarı ışıklardan Hasköy istikametine yönlendirilecektir.
-Unkapanı Köprüsü’nden Taksim istikametine giden akım köprüye girmeden Ragıp Gümüş Pala ve Abdülezelpaşa Caddesi’ne yönlendirilecektir.
-Sirkeci’den Galata Köprüsü Karaköy istikametine gelmek isteyen akım kapatılacak Ragıp Gümüş Pala Caddesi’ne yönlendirilecektir.
-Ortaköy’den Çırağan Caddesi Beşiktaş istikametine gitmek isteyen akım, Ortaköy’den kapatılacak Dereboyu Caddesi ve Bebek istikametine yönlendirilecektir.
-Beşiktaş Eski Yıldız Caddesi, Barbaros Bulvarı, ara sokaklardan çıkan akım Balmumcu Kavşağı Zincirlikuyu istikametine yönlendirilecek.
-Nişantaşı Kavşağı Rumeli Caddesi istikametine kapatılacak, Nişantaşı kavşağından Fulya istikametine yönlendirilecek.
-Teşvikiye Hüsrev Gerede Caddesi istikameti kapatılacak, Nişantaşı Kavşağı istikametine yönlendirilecek.
-Ihlamur kavşağından Şair Nedim Caddesi istikametine kapatılacak, Ihlamur Kavşağından Fulya istikametine yönlendirilecek.
-Kadırgalar Caddesi Taksim ve Küçük Çiftlik Caddesi istikametine kapatılacak trafik akımı Bomonti Tünel istikametine yönlendirilecek.
-Barbaros Bulvarı Beşiktaş istikametine Balmumcu kavşağından kapatılacak, Balmumcu Kavşağından Levent Sarıyer istikametine yönlendirilecek.
-Boğaziçi Köprüsü kuzey istikametinden geliş (Sait Çiftçi) Beşiktaş Ortaköy ayrımından kapatılacak, Haliç istikametine yönlendirilecek.
-İhtiyaç halinde E-5 kuzey yol Mecidiyeköy ayrımı kapatılacak, alternatif Çağlayan Haliç istikametine yönlendirilecektir.
-E-5 Güney Yol Mecidiyeköy ayrımı ihtiyaç halinde kapatılacak, trafik akımı Zincirlikuyu Levent istikametine verilecektir.

(Yeşil Gazete, DHA)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.