İstanbul’da sigara içmenin yasak olduğu yerler açıklandı

İstanbul genelinde 125 sokak, 93 cadde, 84 meydan ve toplu taşıma araç duraklarında sigara içilmesi yasaklandı. Yasaklanan alanlar arasından İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı, Beşiktaş İskele Meydanı gibi cadde ve meydanlar yer alıyor.

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği koronavirüs tedbirleri genelgesi kapsamında açık alanlarda sigara içmenin yasaklandığını duyurmasının ardından İstanbul Valiliği yazılı bir açıklama yaparak İstanbul’da yasağın uygulanacağı sokak ve caddeleri ilan etti.

Buna göre İstanbul genelinde 125 sokak, 93 cadde, 84 meydan ve toplu taşıma araç duraklarında sigara içilmesi yasaklandı. Yasaklanan alanlar arasından İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı, Beşiktaş İskele Meydanı gibi insan yoğunluğunun çok olduğu cadde ve meydanlar da yer alıyor.

Valilik tarafından yapılan açıklamada yasağın Covid-19 salgını sırasında “maske kullanımının doğru şekilde uygulanması amacıyla” getirildiği belirtildi.  Yasağa uymayanlar için ise 900 TL para cezası öngörülüyor.

81 ilde uygulanacak

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle 12 Kasım’dan itibaren açık alanlarda sigara içme kısıtlaması kararı alındığını duyurmuştu. Açıklamada yasağın kapsamışu şekilde aktarılmıştı:

12 Kasım Perşembe gününden itibaren tüm illerde vatandaşların özellikle yoğun olarak bulunduğu valilik ve kaymakamlıklarca duyurulan cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda, sigara içmek yasaklanacak.

 

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

[COP29] Türkiye’nin iklim politikaları performansı bu yıl da ‘düşük’

Bu yılki İklim Değişikliği Performans Endeksi'nde 53'üncü sırada yer alan Türkiye’de yenilenebilir enerji kapasitesi artarken, bunun fosil yakıtları ikame etmediği vurgulanıyor.

[COP29] 25 ülke ve AB’den ‘Yeni kömüre hayır’ eylem çağrısı

Avustralya'nın 'eylem çağrısı'na ilk yanıt veren ülke olmasının ardından OECD ülkeleri içerisinde yeni kömür santrali inşa eden sadece Türkiye ve Japonya kaldı.

Alaplı’daki doğal gölün bitmeyen çilesi: Şimdi de hafriyat ve moloz yığılıyor

Eski taş ocaklarının çukurunda kendiliğinden oluşan ve içinde yaşayan balıklarıyla canlı bir göl haline gelen Alaplı Gölü'nü yok etme girişimlerine bir yenisi eklendi.

Karacasöğüt’te 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’na marina için ÇED gerekli değilmiş

Marmaris'te 1. Derece Arkeolojik Sit alanına yat iskelesi ve turizm tesisi projesine valiliğin verdiği 'ÇED gerekli değil' kararı İdare Mahkemesi'nce de uygun bulundu.

[COP29] Petrol zengini Suudi Arabistan müzakereleri sabote ediyor

Suudi Arabistan delegeleri, Bakü'deki iklim zirvesinde fosil yakıtlardan uzaklaşma, adaptasyon, iklim taahhütleri gibi kritik konulardaki müzakereleri her fırsatta engelliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR