ManşetKoronavirüs SalgınıSağlıkYerel

İstanbul’da sigara içmenin yasak olduğu yerler açıklandı

0
Fotoğraf: DHA

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği koronavirüs tedbirleri genelgesi kapsamında açık alanlarda sigara içmenin yasaklandığını duyurmasının ardından İstanbul Valiliği yazılı bir açıklama yaparak İstanbul’da yasağın uygulanacağı sokak ve caddeleri ilan etti.

Buna göre İstanbul genelinde 125 sokak, 93 cadde, 84 meydan ve toplu taşıma araç duraklarında sigara içilmesi yasaklandı. Yasaklanan alanlar arasından İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı, Beşiktaş İskele Meydanı gibi insan yoğunluğunun çok olduğu cadde ve meydanlar da yer alıyor.

Valilik tarafından yapılan açıklamada yasağın Covid-19 salgını sırasında “maske kullanımının doğru şekilde uygulanması amacıyla” getirildiği belirtildi.  Yasağa uymayanlar için ise 900 TL para cezası öngörülüyor.

81 ilde uygulanacak

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle 12 Kasım’dan itibaren açık alanlarda sigara içme kısıtlaması kararı alındığını duyurmuştu. Açıklamada yasağın kapsamışu şekilde aktarılmıştı:

12 Kasım Perşembe gününden itibaren tüm illerde vatandaşların özellikle yoğun olarak bulunduğu valilik ve kaymakamlıklarca duyurulan cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda, sigara içmek yasaklanacak.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.