ManşetUlaşımYaşam

İstanbul’da fırtına ve kar: Unkapanı Köprüsü’nün bağlantı noktası koptu

0
Fotoğraf: Taha Erham Keleş - Anadolu Ajansı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından 1987 kışından beri en kuvvetli yağış olacağı uyarısı yapılan, İstanbul’da 9 Mart’ta başlayan, dün gün boyu aralıklarla süren kar yağışı kentte etkili olmaya devam ediyor. Rüzgar ve karın etkisiyle Unkapanı Köprüsü’nde hasar meydana geldi. Unkapanı Köprüsü’ndeki bağlantı noktalarının açılması nedeniyle köprü üzerindeki trafik akışı, çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Gece saatlerinde zaman zaman etkisini artırarak tipi şeklinde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarında 12 Mart tarihli sefer iptalleri yapıldığı duyuruldu. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ, yoğun kar yağışı nedeniyle Ankara-İstanbul arasında altı, Ankara-Konya arasında dört olmak üzere, toplam on ilave YHT seferi konulduğunu bildirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Vatandaşlara herhangi bir sıkıntı yaşatmamak için arazide çok özverili bir çalışma var” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğluAfet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) İstanbul’da etkili olan kar yağışıyla ilgili son durumu değerlendirerek “Yer yer yoğun olması gereken kar yağışının yanı sıra gün boyu kısa periyodlarla etkili olmaya devam edeceği Meteoroloji tarafından tarafımıza bildirildi. Bu birkaç gün yoğun geçecek, özellikle yoğun kar yağışı ve soğuk havanın dört gün boyunca İstanbul genelinde de etkili olması bekleniyor. Bununla beraber bazı ilçelerimizde kar kalınlığının yükseleceğini bildirildi. Bazı yerlerde 20 santimetreye yaklaşan kar kalınlığı söz konusu” dedi. İmamoğlu bugün gerçekleşecek kar yağışlarına ilişkin ise şu açıklamada bulundu:

“İstanbul’da kar yağışının Cuma günü çok daha etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklığı da ciddi oranda düşecek ve yollarda buzlanma artacak. İstanbulluları yarın da zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla kesinlikle yola çıkmamaları konusunda bir kez daha uyarmak isterim.”

Sakarya, Kocaeli, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Yozgat ve Kırşehir de dahil olmak üzere yurt genelinde yağışı etkisini gösteriyor.

Fotoğraf: Ali Atmaca – Anadolu Ajansı

İstanbul kara büründü

İstanbul Anadolu yakasında TEM otoyolu Samandıra gişeleri çıkışında yoğun kar nedeniyle yolda kalan otomobiller, trafikte yoğunluğa neden oldu. Bazı bölgelerde durma noktasına gelen trafik nedeniyle Maltepe sapağına ulaşım sağlanamadı. Kartal Balıkesir Caddesi‘nde zeminde biriken yaklaşık 10 santimetre kar nedeniyle araçlar yolda ilerlemekte güçlük çekti. Avrupa yakasında Eyüpsultan Topçular Mahallesi Beylerbeyi Caddesi‘nde bir İETT otobüsü arızalandı. Şişli‘de etkisini sürdüren kar yağışı, ara sokakları beyaz örtüyle kaplarken, vatandaşlar yolda yürümekte zorlandı.

Fotoğraf: Taha Erham Keleş – Anadolu Ajansı

Beşiktaş Barbaros Caddesi‘nde yoğun kar yağışı nedeniyle bazı araçlar ilerlemekte zorluk çekerken, yokuşu çıkamayan bazı araçlar geri geri giderek alternatif güzergahlara yöneldi. Ümraniye Tatlısu Mahallesi‘nde ise kayganlaşan yolda duramayan 2 otomobil, inşaat şantiyesine girdi. Herhangi bir yaralanmanın olmadığı kazalarda araçlarda hasar oluştu.

Öte yandan Pendik‘te kar yağışının da etkisiyle kayarak devrilen tırın sürücüsü yaralandı ve ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan son veriler neticesinde, ilimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki otobüslerin çıkışlarına kontrollü olarak izin verilmektedir” açıklaması yaptı. Yerlikaya, ayrıca kent içindeki tır ve kamyonların trafiğe çıkışlarına da kontrollü olarak izin verildiğini kaydetti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.