TürkiyeManşet

İstanbul’da valilikten kar önlemleri: Okullar tatil

0

İstanbul Valiliği, bu akşamdan itibaren etkili olacak yoğun kar yağışına dair alınan önlemleri duyurdu. ‘Turuncu’ alarm verildiği belirtilen açıklamayla, yarından 14 Mart’a kadar ilk, orta ve yüksek öğrenim kurumları tatil edildi, AVM’ler bir sonraki duyuruya kadar kapatıldı.

İstanbul’da 13 Mart Pazar gününe kadar metro, füniküler ve tramvay hatlarında da bazı seferler saat 02.00’ye kadar uzatıldı. Bu geceden itibaren motokuryeler de bir sonraki duyuruya kadar çalışmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da bu akşamdan itibaren Sibirya‘dan gelecek soğuk hava dalgasının etkisiyle kuvvetli kar yağışının beklendiğini açıklamış, bu yağışın 1987 kışından beri en kuvvetli yağış olacağı uyarısı yapılmıştı. Yağışın dört gün aralıksız sürmesi beklenirken Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tahminlerine göre İstanbul’da pazar günü metrekareye 12 kilogram kar düşecek.

Dün İstanbul’da soğuk hava ve kar yağışıyla ilgili Karla Mücadele Hazırlık Toplantısı gerçekleştirilmiş; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Ulaşımın aksamadan devam edebilmesi için karla mücadele hazırlıklarımızı yaptık” açıklamasını yapmıştı.

Havayolu şirketleri 10 Mart itibariyle İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarında iptal ve değişiklikler olacağını duyurdu.

Ülke genelinde sıcaklıkların düşmesi bekleniyor. Batı Karadeniz‘in iç kesimleri, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar olacak. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü pek çok kentte kente bugün ve yarın için ‘sarı kod’ uyarısı yaptı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.