ManşetTürkiyeYaşam

İstanbul’da kar başladı: Uyarılar devam ediyor

0
Fotoğraf: DHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü‘nün (MGM) uyarılarının ardından İstanbul‘da etkili olması beklenen kar yağışı, sabahın erken saatlerinde Silivri ve Beylikdüzü‘nde başladı.

İstanbul, Sibirya üzerinden gelen ve ‘Aybar‘ kar fırtınası olarak adlandırılan soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına girdi. Lapa lapa yağan kar ile birlikte İstanbul beyaza büründü.

Beylikdüzü’nde yoğun kar yağışı sabahın erken saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Ana yollarda tuzlama yapıldı. THY İstanbul’da beklenen kar yağışı nedeniyle iç ve dış hat olmak üzere İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarındaki 205 seferin iptal edildiğini açıkladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, beklenen kar yağışı nedeniyle bugün saat 04.00’ten itibaren tır ve kamyonların kente girişine izin verilmeyeceğini bildirmişti. Araçlar Silivri’de durdurularak parklara yönlendirildi.

MGM, İstanbul’da dün akşamdan itibaren Sibirya‘dan gelecek soğuk hava dalgasının etkisiyle kuvvetli kar yağışının beklendiğini açıklamış, bu yağışın 1987 kışından beri en kuvvetli yağış olacağı uyarısı yapılmıştı. Yağışın dört gün aralıksız sürmesi beklenirken Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tahminlerine göre İstanbul’da pazar günü metrekareye 12 kilogram kar düşecek.

AFAD uyardı

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından ise Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 38 ilde beklenen hava muhalefeti nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Açıklamda Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Antalya, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Adıyaman, Isparta, Siirt, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Muş, Bitlis, Bingöl, Erzurum, Ağrı, Kars, Van, Şırnak, Edirne, Bilecik ve Hakkâri illerine yer verildi. AFAD vatandaşları meteorolojik uyarıları takip ederek zorunlu olmadığı sürece dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

İstanbul’da ulaşımda seferler artırıldı

İstanbul’da, beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle İl AFAD Merkezi‘nin dün akşam 21.00’dan itibaren 7/24 esasına göre teyakkuzda olduğu bildirildi.
İstanbul’da 13 Mart Pazar gününe kadar metro, füniküler ve tramvay hatlarında da bazı seferler saat 02.00’ye kadar uzatıldı. Ayrıca motokuryeler de bir sonraki duyuruya kadar çalışmayacaklar.

İstanbul Valiliği, kar yağışına ilişkin ‘Turuncu’ alarm verildiği belirtilen açıklamayla, bugünden 14 Mart’a kadar ilk, orta ve yüksek öğrenim kurumları tatil edilmiş ve AVM’ler bir sonraki duyuruya kadar kapatılmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.