UncategorizedKadınManşet

İstanbul kadınlara kapatılıyor, Kaftancıoğlu’ndan yasağa dava

0
Fotoğraf: Beril Eski

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü‘nde saat 19.30’da başlayacak 20. Feminist Gece Yürüyüşü için polis engeli başladı. Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi ve çevredeki ara sokakların başını tutan polisler, sokakları ve İstiklal Caddesi’ni saat 16.00 itibariyle tamamen kapatacak.

İstanbul Valiliği‘nin kararıyla M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattının Taksim istasyonu, Şişhane istasyonu’nun İstiklal Caddesi giriş ve çıkışı ve Taksim-Kabataş füniküler hattı saat 13.00 itibariyle kapatıldı.

Yürüyüş saat 19.30’da Sıraselviler Caddesi‘nden başlayacak. 19 yıldır kadınlar 8 Mart akşamı Taksim İstiklal Caddesi’nde Fransız Kültür Merkezi önünden Tünel‘e doğru yürüyor.

“Her yıl tüm engellere rağmen 8 Mart’ta haklarımıza, hayatlarımıza, var oluşumuza, eşitliğe, emeğimize sahip çıkmak için feminist gece yürüyüşündeyiz” diyen kadınlar, “19 yıldır yürüdük, 20. yılda da yürüyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Kaftancıoğlu’ndan Valilik kararına dava

CHP‘den yapılan açıklamada CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu‘nun, “20. Feminist Gece Yürüyüşü”nü yasaklama kararına yönelik yürütmenin durdurulması ve kararın iptaline ilişkin mahkemeye başvuruda bulunduğu duyuruldu.

Açıklamada “Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 20. Feminist Gece Yürüyüşü’nü yasaklama kararına yönelik yürütmenin durdurulması ve kararın iptaline ilişkin Canan Kaftancıoğlu adına parti avukatlarımız İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne  başvurmuştur” denildi.

You may also like

Comments

Comments are closed.