ManşetKentYerel

İstanbul’da belediye etkinliklerinde havai fişek olmayacak

0

İzmir, Edirne ve Bakırköy belediyelerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi de gösteri ve etkinliklerde havai fişek kullanılmaması kararı aldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Bundan sonra havai fişek görünce aklımıza Sakarya gelecek. Öyle bir acı ki bu hiç kimsenin görmek isteyeceğini de sanmıyorum. Bizim için de bitmiştir. Artık İstanbul’da kullanmayacağız” dedi.

Bir hafta içinde iki ayrı patlama

Sakarya’nın Hendek ilçesinde yer alan Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda 3 Temmuz Cuma günü art arda meydana gelen patlamalar sonucunda yedi işçi hayatını kaybederken, 122 kişi ise yaralanmıştı.

Olayın ardından henüz bir hafta geçmeden 9 Temmuz Perşembe günü havai fişek fabrikasında patlamayan mühimmatı taşıyan kamyon, askerin kontrol yaptığı yerde patladı. Üç askerin hayatını yitirdiği patlamada, altı kişi yaralandı.

Kullanıldığı sırada da ölüm saçıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘nin 2019 yılında hayata geçirdiği İstanbul Kent Konseyi bünyesindeki Hayvan Hakları Çalışma Grubu, geçtiğimiz Haziran ayında eğlence ve kutlama amaçlı kullanılan havai fişeklerin hayvanlar üzerindeki tehlikelerine dair bir rapor yayımlamıştı.

Havai fişeklerin saldığı kimyasalların, hem doğayı hem de insan ve hayvan sağlığını tehdit ettiğinin belirtildiği raporda, havai fişek kullanımı sonucu oluşan kazaların, tıpkı insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da organ kayıplarına kadar giden sonuçlar doğurduğu belirtildi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.