Sivil Toplum

İstanbul’a Trans Misafirhanesi

0
Ebru Kırancı

Ebru Kırancı

Türkiye’nin ilk trans kadın misafirhanesi İstanbul’da kuruluyor. İstanbul LGBTT‘den Ebru Kırancı, bu projenin hayalini eskiden beri kurduklarını, kısa zaman içinde “devletin ve toplumun ötekileştirdiği, evsiz, hasta, yaşlı trans kadınlar” için kurdukları misafirhaneyi hayata geçireceklerini söylüyor.

Misafirhane projesine Şefkat-Der de destek veriyor. Kırancı bu proje için maddi, manevi her türlü desteğe açık olduklarını belirtiyor.

Proje kapsamında, ilk başta iki-üç kişilik bir misafirhane kurulacak. Eğer ihtiyaçları olan maddi destek sağlanırsa, misafirhaneyi genişletip daha fazla kişiye hizmet verebilecek bir yere çevirmek istiyorlar.

“Benim hayalim, burada çalışanların da trans kadınlardan oluşması. Böylece tüm ihtiyaçları karşılayabileceğiz; kimine barınma imkanı kimine iş olanağı diyen Kırancı, “Keşke Zeki Müren ölmeden önce mirasını askeriyeye değil translara bağışlasaydı. Ne oluyor askeriyeye verilen paralar? Silahlara gidiyor. Diğer taraftan insanlar sokakta ölüyor, kimsenin yardım ettiği yok.” şeklinde konuştu

(Bianet)

 

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.