Doğa Mücadelesi

Ekoloji ve çevre hareketleri kongreyi tartıştı

0

Kongre Girişimi, çevre ve ekoloji hareketlerinden aktivistler ile bir araya geldi. Yapılan toplantıda konuşma yapan Ertuğrul Kürkçü, Kongre’nin giderek gençleşeceğini söyledi.

Yeşil Ev‘deki toplantıda ilk olarak söz alan Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, sadece politik değil, sosyal, vicdani ve çevre haretlerini de tabandan birleştirmeyi amaçlayan bir merkez oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. “Türdeş olmayan muhalif hareketleri birbirlerine bakar hale getirmek istiyoruz” diyen Kürkçüoğlu, “Ümit verici bir yerdeyiz. Gerçek muhalefeti yaratmak istiyoruz. Yeni rejim ve yeni anayasa tartışmalarına tabandan müdahil olmak istiyoruz” dedi.

Kürkçüoğlu’nun ardından söz alan Yeşiller Partisi Eşsözcüsü Ümit Şahin, Türkiye’deki mevcut ekoloji hareketleri zenginliğini kongreye taşımak için yeni kanallar bulmak gerektiğini söyledi.

Ergene İnisiyatifi‘nden Nejla Demirci, ekoloji mücadelesinin dilinin çok güçlü olduğunu belirterek, “Bunu iyi değerlerdirmeliyiz” dedi. Trakya’da yaptıkları 3 ayrı toplantıda Kürt sorununun da gündeme geldiğini anlatan Demirci, “İnsanlara anlatıldığında, önyargılarının olmadığını gördük” diye konuştu.

Toplantıya ayrıca, Mersin Nükleer Karşıtı Platform, Ekoloji Kolektifi, Küresel Eylem Grubu, Munzur Koruma Kurulu, Su Hakkı Kampanyası, BDP, Mücadele Birliği Platformu, İstanbul LGBTT, Toplumsal Özgürlük Platformu, Özgürlükçü Hukukçular Derneği, Tüm Köy Sen katıldı.

You may also like

Comments

Comments are closed.