ManşetSivil Toplum

İstanbul’a Ecofest geliyor

0

“Türkiye’nin ilk uluslararası ekoloji festivali” sloganıyla bu sene ilk defa düzenlenen EcoFest, 8 Haziran Cuma günü saat 11.00’de KüçükÇiftlik Park’ta başlıyor. Cumartesi ve Pazar günleri sabah 10.00 açılacak olan festivalde her gün saat 20.00’ye dek gündüz etkinliklerine, 21.30’da gece konserlerine yer verilecek.

Amatör bir ruhla ve genç bir ekip tarafından organize eden festivalin düzenleyicilerinden Emre Gözgü, EcoFest’i düzenleme amaçlarını açıklarken “Sürdürülebilir yaşamla ilgilenen, bu konuda bir derdi olan kişi ve aktörleri bir araya getirip birbirlerinden öğrenmelerini sağlamak istiyoruz. EcoFest de bu düşünceyle doğdu, birbirimizle bir kez daha ve şenlikli bir platformda temasa geçelim, dokunalım ve hem sözlerimizle hem de yapacaklarımızla sürdürülebilir bir geleceği beraber oluşturalım” diyor.

Festival pazar gecesine kadar devam edecek. Gündüz saatlerinde mini ekolojik pazar kurulacak, organik ve çevre dostu ürünler satılacak, tiyatrolar, STK’lar ve belediyelerin düzenlediği atölye çalışmaları, oyunlar, söyleşiler ve yoga atölyeleri düzenlenecek. Akşam saatlerinde de BabaZula, Organiz Orchestra ve The Vegetable Orchestra konserlerinin yapılacağı festivalin programına festivalin web sitesinden ulaşılabilir.

Biletix’te satışta olan festival biletlerinin tüm gündüz etkinlikleri ile konserleri kapsayan kapı fiyatları yetişkinler için günlük 20 TL, öğrenciler için 10 TL. 18 yaşından küçükler, bisikletle gelenler, engelliler ve 65 yaş üstü ziyaretçiler içinse festival ücretsiz olacak. Festivalin ana sponsoru da Sürat Kargo.

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.