ManşetSivil Toplum

İstanbul ve Ankara’da akademisyenlere destek için kendilerini ihbar ettiler

0

”Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiri yayınlayan 1128 akademisyene destek veren bazı sanatçı, gazeteci ve yazarlar İstanbul ve Ankara adliyeleri önünde açıklama yaptı.

İstanbul

İstanbul’da Adalet Sarayı’nın karşısındaki meydanda grup adına basın açıklamasını Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ceyda Karan yaptı.

22

Ceyda Karan 1128 akademisyenin imzaladığı bildiriden bir bölüm okuyarak, “Bu sözlerin altına biz de imzamızı atıyor, doğacak yasal sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğumuzu bildiriyoruz.” dedi.

Grup basın açıklamasının ardından kendileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Akademisyenlere destek amacıyla kendilerini savcıya ihbar eden isimler şunlar ; Hrant Dink’in oğlu Arat Dink, Ayşegül Devecioğlu, Bahadır Altan, Ceyda Karan, Erol Önderoğlu, Ferhat Tunç, Gürhan Ertür, Halim Bulutoğlu, Mehmet Bülent Deniz, Melek Özman, Necmi Demir, Necmiye Alpay, Nergiz Savran, Pınar Aydınlar, Şanar Yurdatapan ve Zeynep Tanbay

Savcılık ihbarcıların ifadesini aldı. Akademisyenlere destek amaçlı suç duyurusunun işleme konulduğu, savcılığın 16 ismin ifadelerinin alınması işleminde sona geldiği öğrenildi.

Ankara

Ankara’da da bir grup, akademisyenlerin bildirisine destek verdiklerini belirterek, kendileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

23

“Biz de bu suça ortak olmak istemiyoruz. Akademisyenlerin sözlerinin altına imza atıyoruz.” diyen bir grup, adliyeye gelerek kendileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. İstanbul ve İzmir ile aynı anda Ankara’da da gerçekleşen suç duyurusu ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ bildirisine imza attıkları için haklarında soruşturma ve gözaltı başlatılan akademisyenlere destek amacıyla gerçekleştirildi.

Kendileri hakkında suç duyurusunda bulunan Akın Atauz, Ali Gökkaya, Ayser İren, Ercan İpekçi, Fatin Kanat, Mahmut Konuk, Oktay Etiman, Temel Demirer, Zafer Kıraç ve Furkan Akçair, Ankara Adliyesi önünde akademisyenlerin yayımladığı bildiriyi okudu. Grup, doğacak yasal sorumlulukları üstlenmeye hazır olduklarını belirtti.

Açıklamadan sonra savcılığa başvuran grup, kendileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

(CNN Türk)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.