ManşetTürkiyeUncategorized

Sekiz Barış Akademisyeni’ne daha beraat

0

Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesi, barış bildirisi imzacısı üç akademisyenin; İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi beş akademisyenin beraatine karar verdi.

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılanan akademisyenlerin duruşmaları bugün de devam etti.

Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşmaları görülen Dicle Üniversitesi’nden profesörler Süleyman Kızıl, Murat Biricik ve Fikret Uyar, önceki beyanlarını tekrar ederek beraat talebinde bulundu. Duruşma savcısı, üç ayrı davada da aynı mütalaasını yineleyerek Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) barış için akademisyenler dosyalarında vermiş olduğu “hak ihlali” kararını hatırlattı ve “örgüt propagandası” suçunun yasal unsurlarının karşılanmadığını söyledi. Savcının sanıkların beraat istemesi üzerine mahkeme de üç akademisyenin hakkında da ‘sanıkların üzerlerine atılı suçun yasal unsarlarının oluşmadığı gerekçesiyle’ beraatine karar verdi.

İstanbul’da beş beraat

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde ise beş akademisyen hakkında açık duruşma görülmeden celse arasında beraat kararı verildi. Beraat kararı verilen isimler arasında Ankara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Sevilay Çelenk, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cem Terzi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden Öğr. Üyesi Abdullah Deveci yer alıyor.

Böylece 26 Temmuz 2019 tarihli AYM kararının ardından başlayan yeni adli yılda yargılaması devam eden akademisyenlerden dokuz kişinin davası beraatle sonuçlanmış oldu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.