ManşetTürkiye

İstanbul Valiliği’nden ormanlara giriş yasağı

0

İstanbul Valiliği’nin yeni açıklamasına göre 10 Haziran-15 Ekim tarihleri arasında İstanbul’un ormanlık alanlarına girişler yasaklandı.

6831 sayılı Orman Kanunu‘nun 74. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu‘nun 9. ve 66. maddeleri uyarınca alınan karar, orman yangınlarının önüne geçmeyi amaçlıyor.

Girişlerin serbest olduğu alanlar için “İstanbul sınırları dahilinde yer alan piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve ekoturizm alanlarında piknik yapmak, spor, yürüyüş ve benzeri faaliyetlerde bulunmak serbesttir” açıklaması yapıldı.

Açıklanan karara aykırı hareket edenler için 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacağı bildirildi.

Yangın tedbirleri alınacak, denetimler yapılacak

Orman yangınlarına yönelik tedbirler kapsamında enerji nakil hatları ve bakımından sorumlu kuruluşlar (BEDAŞ, AYEDAŞ ve TEİAŞ) da ormanlık alanlardan geçen enerji hatlarında gerekli bakımları gerçekleştirecek.

Ayrıca olası bir yangın durumunda kullanılmak üzere ormanların iç ve dış bölgelerinde koruma bantları oluşturulacak. İlçe Kaymakamlıkları ve Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda ormanlık bölgelerde denetimler yapılacak.

Her türlü amaçla ateş yakmak yasak

Orman Yasası’nın 31 ve 32. Maddeleri kapsamında bulunan köy ve mahallelerde ve ormanla ilişiği olmayan mahallelerde anız ve tarla temizliği dahil her türlü amaçla ağaç, dal ve bitkinin yakılmasını yasaklıyor.

Ormanlık alanlardaki canınları beslemek isteyen vatandaşların ilçe güvenlik birimleri ile Orman İşletme Şeflikleri’ne kimliklerini ve hangi mevkide ne zaman besleme yapacaklarını bildirmeleri gerekecek.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.