İstanbul Tabip Odası (İTO), koronavirüs salgını nedeniyle yaşamını yitiren hekimler Ahmet Zare, Mehmet Karakum, Ferruh İlter, Mustafa Selek ve Ahmet Oğuz Tezcanlı‘yı anmak için Şişli’deki İstanbul Çevre Hastanesi önünde açıklama yaptı.
MA’nın aktardığına göre, yaşamını yitiren hekimler için yapılan saygı duruşunun ardından başlayan açıklamada “Artık yeter! Ölümleri durdurmak için tam kapanma şart” yazılı pankartı açan hekimler, yaşamını yitiren meslektaşlarının fotoğraflarını taşıdı.
‘Covid-19 meslek hastalığı olarak kabul edilsin’
İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, salgın nedeniyle birçok sağlık çalışanının yaşamını yitirdiğini hatırlatıp şunları söyledi: “Salgın almış başını gidiyor. Sağlık çalışanları toplumun sağlığı için çok önemli. Bizler ayakta zkalamasak bu salgının idare edilmesi mümkün olmayacaktır. Covid-19’un sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak kabul edilmesini istiyoruz. Sağlık çalışanları salgının başından daha kötü, tükenmiş durumdadır.”
İTO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Öztürk de salgına karşı iktidarın önlem almamakta ısrar ettiğini ve başarı hikâyesi ortaya çıkarmaya çalıştığını söyleyip “Ölen meslektaşlarımızın, sağlıkçılarımızın ve yurttaşlarımızın sorumlulukları ve vebali bu iktidarın üzerindedir” dedi.
‘Artık yeter, tam kapanma şart’
Oda, dün Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Artık yeter. Ölümleri durdurmak için tam kapanma şart. Bir günde beş hekim yaşamını yitirdi. Duydunuz mu?” demişti.
Artık yeter. Ölümleri durdurmak için tam kapanma şart. 1 günde 5 hekim yaşamını yitirdi. Duydunuz mu? #yönetemiyorsunuz pic.twitter.com/omgYEcXs70
— İstanbul Tabip Odası (@istabip) December 3, 2020