İstanbul KHK’liler Platformu: KHK’ler bizim dört yıldır süren pandemimiz

İstanbul KHK'liler Platformu tarafından yapılan açıklamada 'KHK virüsü öldürmez demeyin sakın. Bugüne kadar resmi rakamlara göre 86’sı intihar vakası olmak üzere 554 KHK’li vefat etmiştir' denildi.

Kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile işlerine son verilen çalışanların oluşturduğu İstanbul KHK’liler Platformu, Kadıköy’de bulunan Eminönü İskelesi önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada “KHK’lar bizim 4 yıldır süren pandemimizdir” diyen platform KHK’lilerin dört yıldır salgın sürecinin getirdiği bütün olumsuzlukları yaşadığı, salgın sürecinde ise bu olumsuzlukların giderek arttığı belirtildi.

‘Vebalı muamelesi gördük’

Mezopotamya Haber Ajansı’nın aktardığına göre basın açıklamasını İstanbul KHK’liler Platformu adına işine geri dönme talebiyle 836 gündür Zeytinburnu Belediyesi önünde eylem yapan Kenan Güngördü ve Meki Kaplan okudu.

Salgının getirdiği farklılık sonucunda yaşadıkları hukuksuzlukları yurttaşların anlama ve destek verme zamanı geldiği ifade edilen açıklamada, “Dünya Sağlık Örgütü pandemiyi ilan ettiğin de yaşadığınız şok ve şaşkınlığı hatırlıyor musunuz? Biz de KHK’ler ilan edildiğinde aynı şoku yaşadık. Üstelik ismimiz ve kimlik bilgilerimiz birer virüs taşıyıcısı gibi resmi gazetede ve internette yayınlanmıştı. Vebalı muamelesi görmüş ve halen de görmeye devam ediyoruz” denildi.

’86 kişi intihar etti’

Yurttaşların salgının bitmesini beklediği gibi kendilerinin de ülkeye adaletin gelmesini beklediklerinin dile getirildiği açıklamada “KHK’ler bizim pandemimizdir. Toplum buna tepkisiz kaldıkça bu virüs daha çok insanı etkileyecek, belki yarın KHK virüsü size de bulaşacaktır. KHK virüsü öldürmez demeyin sakın. Bugüne kadar resmi rakamlara göre 86’sı intihar vakası olmak üzere 554 KHK’li vefat etmiştir” denildi.

Açıklamada, “Gelin bu KHK virüsünün kaynağını kurutalım. Kurutalım ki bir daha hiç kimsenin canını yakamasın. Biz dört yıldır bu mücadeleyi veriyoruz. Hepinizi bu meşru ve demokratik mücadelemize destek olmaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında eylemcilerin maske kullanarak katıldığı eylem, basın açıklamasının ardından alkışlar ile son buldu.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR