Spor

İstanbul halkı 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’na hazır ya tesisler!

0

Dünya Salon Atletizm Şampiyonası 2012 yılında İstanbul’da yapılacak. Şampiyonanın gerçekleştirileceği Ataköy’deki salonda incelemeler yapan IAAF (Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği) heyeti yarışma pistinin henüz yapılamamış olmasına karşın satılan biletlerden anlaşıldığı kadarı ile seyirci ilgisinin hayli yoğun olacağını beklediklerini açıkladı.

IAAF Genel Sekreteri Essar Gabriel, Yarışma Departman Direktörü Paul Hardy ile Televizyon Delegesi Ernest Obeng, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, yönetim kurulu üyeleri ve İstanbul 2012 Genel Koordinatörü Can Korkmazoğlu ile birlikte salonu gezerek, yapılan çalışmaları yerinde gördü.

IAAF heyeti tesisteki çalışmalar hakkında bilgilendirilirken, genel sekreter Essar Gabriel, salonun 27-29 Ocak 2012 tarihindeki Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası’na yetiştirilmesini isteyerek, bu tarihin kendileri için son olduğunu dile getirdi.

Gabriel, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ile birlikte basın mensuplarına yaptığı açıklamada, salondaki gelişmeleri yerinde incelemek için İstanbul’a geldiklerini belirterek, şunları kaydetti:

”10 Kasım’daki IAAF Konseyi’nde Sayın Federasyon Başkanı Mehmet Terzi ve ekibinin yaptığı sunumda 15 Aralık’a kadar pistin yerine monte edileceği söylendi. O konuda bir gelişme ümit ederek gelmiştik. Ancak bugün itibariyle pist henüz yerinde değil. Yeni bir zaman planı bize verildi. Türkiye Atletizm Federasyonu’na ve Türk Devletine güvencemiz tam. Ancak şu da bilinmelidir ki Dünya Şampiyonası tarihleri olan 9-11 Mart değil, 27-29 Ocak’taki Türkiye Şampiyonası bizim için son tarihtir. O tarihte test yarışması yapılabiliyor olmalıdır. O yarışma için de tekrar burada olacağız” diye konuştu.

Tesisin tamamlandığında çok güzel olacağını ve Türk atletizminin gelişimine katkı sağlayacağını bildiren Gabriel, ”7 bin 500 izleyici kapasiteli Dünya Şampiyonası ihtiyaçlarını karşılayan güzel bir tesis oluyor. Ocak ayının sonuna kadar hazır olması lazım” dedi.

Essar Gabriel, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın geçtiğimiz hafta sürpriz bir ziyaretle salonda incelemelerde bulunduğunu öğrendiklerini ve bu gelişmeden memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nın biletlerinin yüzde 40’nın satıldığını ifade eden Gabriel, ”Bu, ulusal televizyon reklamlarının dönmesinden önce ulaşılmış bir rakam. Demek ki İstanbul ve Türk halkı şampiyonaya hazır. Bu da sevindirici bir gelişme” dedi.

Terzi: ”Taahhütlerimizi yerine getirmeye çalışacağız”
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, salonun, söz verdikleri tarihe kadar tamamlanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Salonun bir an önce bitmesi için büyük mücadele verdiklerini dile getiren Terzi, şunları kaydetti: ”Tabii bazı aksaklıklarımız oldu. Sadece Aralık ayındaki test yarışımızı yapamıyoruz. 27-29 Ocak’ta Türkiye Şampiyonası organize edilecek. Sayın Bakanımız Suat Kılıç’ın da bu işe el atması ve yoğunlaşması bizi çok memnun ediyor. Her günü, her saati hesaplıyoruz. Hem güzel bir organizasyon yapacağız hem de güzel bir tesis kazanacağız. Bu organizasyon güzel bir şekilde geçtiği takdirde de 2020 Olimpiyatları’na adaylığımız için prestij olacaktır. Hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyorum. Taahhütlerimizi yerine getirmek için bütün çabamızla çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

(tr.eurosport.com)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.