Manşet

İstanbul Büyükşehir Belediye’sinde çarşı karıştı

0

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ‘seçim-mazbata’ arası tüm kayıtları istedi. AKP’li Meclis üyeleri itiraz etti, yürütme durduruldu

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu belediye şirketlerinden, seçim gününden mazbatasını alıp göreve geldiği güne kadar olan 18 günlük süreye ilişkin tüm mali tablolar, kasa sayım tutanakları, çekler, menkul kıymet ve varlıklar, banka, tapu ve araç kayıtlarını istedi. İmamoğlu, oyların yeniden sayım sürecinde, mazbatasının olağanüstü bir itirazlar süreciyle kendisine verilmemesine ilişkin konuşurken, ‘belediye içinde bazı belgelerin yok edildiğine dair duyumlar aldıklarını’ söylemişti.

İndependent Türkçe’nin haberine göre, İmamoğlu, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu’nda çalışan iki müfettiş görevlendirerek, bu müfettişlere, belediye çalışanı veya dışarıdan görevlendirilecek üç uzmanla birlikte belediyenin elektronik veritabanında inceleme yapma ve veri tabanını kopyalama yetkisi verdi.Başlatılan incelemenin sadece veri tabanlarıyla sınırlı olmadığı, İmamoğlu’nun 18 Nisan’da belediye şirketlerine bir yazı göndererek birçok bilgi ve belge istediği öğrenildi.

Banka kayıtları da istendi

Seçim günü olan 31 Mart ile yazının gönderildiği 18 Nisan arasını kapsayacak şekilde banka mevcudu tespit tutanaklarını isteyen İmamoğlu, tapuda kayıtlı taşınmazları, belediyeye kayıtlı araçların listelerini, araçların kimler tarafından kullanıldığını, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar ile tablet ve cep telefonlarının ve bunların tahsis edildiği kişileri, memur, sözleşmeli memurların listelerini de talep etti.

Karşı hamle

Ancak akşam saatlerinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AKP’li üyeleri Yüksek Akyol ve Ömer Faruk Kalaycı, yürütmenin durdurulması talebiyle mahkemeye başvurdu. İstanbul 4. İdare Mahkemesi de İmamoğlu’nun belediyenin dijital veri tabanının kopyalanması talebinin yürütmesini durdurdu.

Mahkeme ara kararla İmamoğlu’nun talimatında kopyalama işleminin hangi sebeple istendiğinin belirtilmediği ve kopyalama işlemine neden ihtiyaç duyulduğunun mahkemeye bildirilmesini istedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.