KadınManşetTürkiye

İstanbul 8 Mart Kadın Platformu, 6 Mart’ta kadınları Kadıköy’e çağırıyor

0
İstanbul 8 Mart Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle 6 Mart Cumartesi günü saat 16.00’da Kadıköy‘de ‘Büyük Kadın Buluşması’ gerçekleştireceğini duyurdu. 
 
İnsan Hakları Derneği’nin binasında yapılan açıklamayı kadınlar adına okuyan Nupelda Çelik , tüm kadınları büyük buluşmaya davet etti. Çelik özetle şunları söyledi: 

“Patriyarkanın, Saray rejiminin, sömürünün ve erkek şiddetinin karşısında, hayatımızı ve haklarımızı savunmaktan vazgeçmedik. Ekonomik ve siyasal krizin faturasının biz kadınlara kesilmesini, salgının bizleri evlere kapatmasını kabul etmedik. Bu direncimizi ve ısrarımızı yanımıza alarak, eşit ve özgür bir yaşam için sizleri Kadıköy’de bir araya gelmeye, Büyük Kadın Buluşmamıza çağırıyoruz.

… Tüm dünyadan kızkardeşlerimizin mücadelesine sahip çıkarak özgürlük talebimizi yükseltelim. Bugün Boğaziçi’nde “atanmış değil seçilmiş” diyerek kayyımlara karşı üniversitelerimizi savunan kadınlar olarak, yıllardır yerel yönetimlerde kadın derneklerini kapatarak icraatlerinin açılışını yapan kayyımlara karşı kentlerimizi savunan kadınlar olarak özgürlüğümüz için 6 Mart’ta bir kere daha bir araya geliyoruz. Çünkü yaşamımızı, kampüsümüzü, kentlerimizi kendimiz yönetmek istiyoruz.

‘Nefretin hedefinde olmayacağız’

“Devlet eliyle yok sayılmaya, hedef gösterilmeye çalışılan ama “Alışın, burdayız, her yerdeyiz!” demekten bir an olsun vazgeçmeyen LBTİ+’lar olarak, atanmış değil seçilmiş kimliklerimiz ve aşklarımızla heteropatriyarkaya karşı mücadele eden LBTİ+lar olarak bir araya geliyoruz.

…Hayatına savaş, tecrit, sömürü, işkence dayatılan kadınlarız ve birlikteyiz. Açlık grevlerine ses olmak, dayanışmayı büyütmek için, çocuklarıyla tutsak edilen kadınlar için, hala tahliye edilmeyen hasta tutsaklar için Kadıköy’de bir araya geliyoruz. Özgürlüğümüzü biz kazanacağız, biliyoruz.

İstanbul’un dört bir yanından kadınlar 6 Mart saat 16.00’da Kadıköy, Beşiktaş İskelesi’nde Büyük Kadın Buluşması’nda olacağız. Dünyayı yerinden oynatacağız. Özgürlüğümüzü kazanacağız.”

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.