Dünya

İsrail yine Gazze’ye saldırdı

0

İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırılarında 7’si çocuk olmak üzere 17 kişi yaralandı. Bölgede toplam 9 patlamanın duyulduğu belirtiliyor. Filistinli sağlık görevlileri, yaralananlar arasında dört Hamas militanı, yedi çocuk ve iki kadının bulunduğunu söyledi. İsrail askerleri Cumartesi günü Gazze sınırında yaşanan bir çatışmada da iki Filistinliyi öldürmüştü.

Görgü tanıkları Hamas’ın eğitim kamplarının hedef alındığını aktarırken, bir atölye ve çimento fabrikasının da vurulduğu öğrenildi. Filistinli militanlar Cumartesi günü Gazze’den İsrail’in güneyine onlarca roket fırlatmıştı.

Ara sıra bu tür saldırılar olmasına rağmen, Cumartesi günkünün son iki yıldır görülenlerin en şiddetlisi olduğu belirtiliyor. İsrail’in bu olaya yanıt niteliğinde olduğu anlaşılan saldırısının da, Ocak 2009’daki Gazze harekatından bu yana görülen en şiddetli saldığı olduğu bildiriliyor.

Birleşmiş Milletler bir süre önce, 2011’in başından bu yana İsrail’in düzenlediği saldırılarda en az sekiz Filistinli’nin hayatını kaybettiğini, 50’den fazla kişinin de yaralandığını açıklamıştı. (BBC, VoA)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.