DünyaManşet

İsrail ile BAE arasında normalleşme adımları: Vize kalkıyor

0

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail arasında karşılıklı olarak vizenin kaldırılmasına dair anlaşma bugün imzalanıyor. Böylece BAE, İsrail için vizeyi kaldıran ilk Arap ülkesi olacak.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN’ın haberine göre anlaşma, Tel Aviv’deki Uluslararası Havalimanı Ben Gurion’da düzenlenecek törende gerçekleşecek.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Maliye Bakanı Steven Mnuchin ve BAE Maliye Bakanı Ubeyd bin Hamid et-Tayyar‘ın katılımıyla atılacak imzaların ardından ortak açıklama yapılacak.

Ticari seferler kolaylaşacak

Öte yandan, bugün İsrail’e gelecek olan BAE heyeti, Tel Aviv yönetimiyle iki taraf arasında ticari seferlerin kolaylaştırılması için de bir dizi anlaşma imzalayacak.

Ağustos ayında iki ülke, ABD Başkanı Donald Trump’ın aracılığıyla ilişkilerini “tamamen normalleştirmek” için anlaşmaya varmıştı. Trump, iki ülke arasındaki İbrahim Anlaşması (the Abraham Accord) isimli anlaşma hakkında “Daha barışçıl ve müreffeh bir Ortadoğu için önemli bir adım. Şimdi buzlar çözüldü” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri’nin İsrail ile normalleşme anlaşmasına tepki için Abu Dabi’deki büyükelçisini geri çekmiş, İran ise BAE’yi Filistin davasını satmak ile suçlamıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.