Dünyaİfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

İsrail, gazeteci Ebu Akile’nin öldürülmesini soruşturmayacak

0

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria‘nın Cenin kentindeki baskında İsrail askerlerince öldürülen El Cezire kanalının Filistinli muhabiri Şirin Ebu Akile’nin öldürülmesine ilişkin soruşturma açmama kararı aldı.

Haaretz gazetesinin aktardığına göre, İsrail ordusuna bağlı Ordu Polisi Soruşturma Birimi, 11 Mayıs gününde Ebu Akile’nin kampta olduğundan İsrail askerlerinin haberdar olmadıkları yönündeki savunmaları kabul etti. Bu durumda gazetecinin öldürülmesine ilişkin herhangi bir cezai soruşturma başlatılmayacak.

İsrail ordusundan Albay Meni Liberty‘nin yürüttüğü soruşturma kapsamında, İsrailli komandoların Ebu Akile’nin bulunduğu bölgeye altı el ateş ettiklerinin tespit edildiği; vurulduğu noktaya yaklaşık 190 metre mesafede bulunan bir cipteki askerin gazetecilerin durduğu bölümden gelen ateşe karşılık verdiği aktarıldı.

İsrail Ordusu Askeri Savcısı Yifat Tomer-Yerushalmi’ye göre de “İsrail askerleri yakınlardaki silahlı kişileri hedef almış ve gazeteciyi görmemişti.”

Akile’nin cenazesi de İsrail askerlerinin saldırısına hedef olmuştu.

İlgili haber: https://yesilgazete.org/israil-askerleri-tarafindan-oldurulen-gazeteci-sirin-ebu-akilenin-cenazesinde-israil-polisi-saldirisi/

Meslektaşları: Hedef alınarak infaz edildi

Aynı zamanda ABD vatandaşı olan Şirin Ebu Akile’nin öldürülmesine ilişkin açıklama yapan Biden yönetimi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) İsrail’e olayla ilgili “şeffaf bir soruşturma” yürütme çağrısında bulunmuştu.

Olay sırasında Akile’nin yanında bulunan meslektaşları ise, kendilerinin orada olduğunun askerler tarafından bilindiğini ve açık olarak görüldüklerini, gazetecinin hedef alınarak yüzünden vurulduğunu anlatmıştı. El Cezire kanalı ise muhabirlerinin bilinçli bir şekilde infaz edildiğini açıklamıştı.

İlgili haber: https://yesilgazete.org/israil-askerleri-el-cezire-muhabiri-sirin-ebu-akileyi-oldurdu/

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.