İklim ve EnerjiManşet

İspanya’dan da enerji tasarrufu hamlesi: Mağazalar vitrin ışıklarını söndürecek

0

İspanya‘da Ekolojik Geçiş Bakanı Teresa Ribera’nın açıkladığı, mağazalara klima kullanımı ve ışıklandırmanın kısıtlanmasını içeren yasa tasarısı parlamentoda kabul edildi.

Yeni yasa ile, İspanya’daki ofis, mağaza ve ağırlama mekanları, yeni bir dizi enerji tasarrufu önlemi uyarınca soğutma sistemlerini yazın 27 derecenin altına ve kışın 19 derecenin üzerine yükseltemeyecek.

Hükümet, tasarıyı, Rus doğal gazına bağımlılığı sınırlamaya yönelik son Avrupa Birliği (AB) enerji anlaşmaları uyarınca ülkenin gaz tüketimini yüzde 7 oranında azaltma teklifinin bir parçası olarak onayladı.

İspanya, geçen haftalarda Avrupa’yı vuran sıcak dalgalarındanen çok etkilenen ülkelerden biri olmuş, ülkede hava sıcaklığı çoğu kentinde 40 dereceyi geçmişti.

‣ Çok sıcak ne kadar sıcak?
‣ Hayvan dostlarımızı sıcaktan nasıl koruruz?

Almanya ve Fransa da kısıtlama getirmişti

Avrupa’da Ağustos ayının ilk haftalarında sıcaklıkların yeniden artması beklenirken Almanya ve Fransa da benzer uygulamaları hayata geçirdi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier enerji sıkıntısına dikkat çekmek ve örnek teşkil olması için başkent Berlin‘deki resmi ikametgahı Bellevue Sarayı’nın ışıklarının tasarruf amacıyla akşamları kapatılması talimatını vermişti.

Fransa’da da dükkanlara, kapılarını kapalı tutma zorunluğu getirilmiş; Ekolojik Dönüşüm Bakanı Agnes Pannier-Runacher,  neon ışıklara da sınırlandırma getirileceğini açıklamıştı.

‣ UV ışınları hakkında her şey: Zararları ne, D vitamini için gerekli mi?

You may also like

Comments

Comments are closed.