KadınManşet

İspanya Eşitlik Bakanlığı’ndan kampanya: Bütün vücutlar ‘plaj vücudu’dur!

0

İspanya Eşitlik Bakanlığı dış görünüşleriyle ilgili endişeleri olan kadınları plaja giderek yazı tadını çıkarmasını teşvik etmek için kampanya başlattı.

‘Yaz da bizim” sloganıyla kadınları gönül rahatlığıyla plajlarda boy göstermeye teşvik eden kampanyada kapsamında hazırlanan görsellerde, çeşitli boy, yaş, etnik grup ve bedendeki kadının sahilin keyfini çıkarırken çekilmiş fotoğrafları yer aldı.

Posterde, “Yazlar da bizim. İstediğin şekilde, istediğin yerde, istediğin kişiyle yazın tadını çıkar” denildi.

Görselde, mastektomi operasyonu geçirerek memelerinden birini aldırmış bir kadın da yer alıyor, koltukaltını toplumun beklediği şekilde sergilemeyen de…

Sosyalist Podemos partisinin lideri ve aynı zamanda Sosyal Haklar Bakanı Ione Belarra, kampanyayı destekleyerek, Tüm vücutlar plaj vücududur! Tüm vücutlar geçerlidir ve hiçbir suçluluk yada utanç olmadan hayatın tadını olduğumuz gibi çıkarmaya hakkımız var. Yaz herkes içindir!” diyerek kampanyayı destekledi.

İspanya Kadın Enstitüsü lideri Antonia Morillas ise fiziksel özelliklere dair beklentilerin, kadınların özgüvenlerini etkileyip pek çok haktan mahrum bıraktığını kaydetti “Cinsiyet kalıplarından arınmış, her alanda yer alan farklı bedenler. Yaz da bize ait. Özgür, eşit ve çeşitli” . 
Enstitüden yapılan açıklamada da Bugün, bedenlerimize dair klişelerin olmadığı ve estetik şiddet barındırmayan bir yaz için kadeh kaldırıyoruz” denildi.

Komünist Parti: Absürt, var olmayan sorunu yaratıyorlar

Kampanyaya gelen en şaşırtıcı eleştiri ise İspanya Komünist Partisi‘nden. Komünist Parti lideri Cayo Lara, kampanyanın ‘absürt’ olduğunu ve ‘var olmayan bir sorunu yaratmaya çalıştığını’ ileri sürdü.
Podemos ise bu eleştirilere, “Eğer farklı vücutlar seni rahatsız ediyorsa, evden kalıp oradan tweet atmaya devam edebilirsin” diye yanıt verdi.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.