ManşetSpor

İspanya Bisiklet Turu bu haftasonu başlıyor

0

İspanya Bisiklet Turu (La Vuelta Espana 2012) yarın başlıyor. 18 Ağustos ve 9 Eylül arası yapılacak olan İspanya turunda toplam 3,360 km mesafe koşulacak. 21 etap koşulacak olan turda 11 normal etap, 8 dağ etabı, 1 takım halinde zamana karşı etabı ile 1 adet de bireysel zaman karşı etabı bulunuyor.

Toplam iki gün ise dinlenme günü olarak seçilmiş, 27 Ağustos ve 4 Eylül. 36 dağ ve tepe geçişi bulunan turda 16,5 km takım halinde zamana karşı, 39,4 km bireysel zamana karşı yarışı yapılacak

Etap Etap İspanya Turu

1. etap : Pamplona TTT, 16.5km Bu etapta, takım halinde zamana karşı yarışları mevcut. Turda öne çıkacak sporcuların kendini gösterebilmesi açısından önemli. Sporcular arası boşluklar az olucağından, bol çekişme görebiliriz. Kısa sürecek yarış, bol sprintlere sahne olucağından izlenebilir.

2. etap : Pamplona – Viana, 181km Rota Navarra ve Rioja bağlarının arasından geçiyor. İlk düz etap olan bu etap izlense de olur, izlenmese de olur diyebiliriz. Öncelik sırasında üstlerde bulunmuyor.

3. etap : Faustino V – Eibar, 155km Sprinterların gerçek performansını görmek istiyorsanız bu yarışı izlemek gerek. 3. etapta bitiş noktası ise tepelik olarak seçilmiş, final tırmanışında 3km’lik %10 eğimli etap izleyicilere zevkli anlar yaşatabilir, izlenmesi tavsiye edilir.

4. etap : Barakaldo – Estacion de Valdezcaray, 160km Ortalama %5.2 tırmanışa sahip olan etap, sporseverler için kaçırılmaması gereken etaplar arasında gösteriliyor. Estacionda kayak merkezinde sona erecek olan etabın son 13kmsi %9 eğime sahip

5. etap : Logrono Circuit Race, 168km İzlense de olur, izlenmese de olur etaplarından…

6. etap : Tarazona – Jaca, 175km Plaza te Toros bölgesinde tepe bitişine sahip olan etapta son 3.8km %5 eğime sahip. Son yarım saati izlenmesi tavsiye olunur, çekişmelerin bol olacağı ve atakların bol görüleceği yarışta Philippe GIlbert ve JJ Rojas Gil’a karşı Purito Rodriguez ya da Damiano Cunego etabı kazanabilir.

7. Etap : Huesca – Alcaniz/Motorland Aragon, 164km İzlense de olur, izlenmese de olur etaplarından, sonuca bakmak yeterli

8. Etap : Lleida – Collada de la Gallina, 174kmGiro gibi Vueltada da, haftasonu etapları kesinlikle izlenmeli. Andorra’ya yapılacak tırmanışta %8 eğimli 7.2 km’lik etap önemli.

9. etap : Andorra – Barcelona, 196km İçinde “Barcelona” kelimesi geçer de izlenmez mi? Kesinlikle kaçırılmaması gereken etaplardan birisi.

10. etap: Ponteareas – Sanxenxo 190kmİzlenebilir, bitişi ilginç olabilir.

11. etap : Cambados – Pontevedra ITT, 39kmEğer acıyı seviyorsanız bu etap size göre. 10 kmlik %4 eğimli etap zorlayıcı olabilir.

12. etap : Velagarcia de Arousa – Mirador de Zaro, 190km Doğal güzelliklerle dolu bu etap görsel açıdan izlenmesi tavsiye edilir. Sürprizlere açık bir etap, son iki kilometresinde ciddi çekişmelere gebe.

13. etap : Santiago de Compostela – Ferrol, 172km İzlenmesi kesinlikle tavsiye edilir. Yollar biraz engebeli olduğundan sürprizlere açık bir etap. Tatil yöresinde geçecek etap görsel olarak çekici.

14. etap : Palas de Ray – Puerto de Ancares, 149km Cumartesi günü yapılacak etap, izlenmeli. Ciddi sürprizlere açık, %8lik ve %12.5 lik iki adet zorlayıcı tırmanma bölümü bulunuyor.

15. etap : La Robia – Lagos de Covadonga, 186km Topoğrafyası açısından ilgi çekici bir bölgede geçecek olan etapta ortalama %10luk tırmanış bulunuyor. Kesinlikle izlenmeli.

16. etap : Gijon – Valgrande/Cultu Negru, 183km Bu etabın son kilometreleri yarışın seyri açısından önemli olabilir, bu yüzden izlenmeli. Etapta 20 km’lik %6.9luk bir tırmanış mevcut, son 3 km ise %11, 14 ve 18 olarak giderek dikleşiyor.

17. etap : Santander – Fuente De, 187km Tepe bitişi olucak, fakat izlense de olur, izlenmese de olur etaplarından. Fazla heyecana sahne olucağını söyleyemeyiz.

18. etap : Aguilar de Campoo – Valladolid, 204km Çok fazla heyecanın beklenmediği etaplardan birisi.

19. etap : Penafiel – La Lastrilla, 178km Yarışın seyri açısından önemli olabilir, etap olarak fazla heyecan içermiyor.

20. etap : La Faisanera Golf – Bola del Mundo, 170km İspanya turunun en kral etaplarından birisi, belki de kendisi. Bola del Mundo tepesinde bitecek.

21. etap : Cercedilla – Madrid, 115km Turun son etabı Madrid’de sona eriyor. Turu izlediyseniz bu etabı da kaçırmamanız gerekiyor.

  • Tırmanış Etapları

    – 3 . etap, 20 Ağustos, Faustino V > Eibar (Arrate)

    – 4. etap, 21 Ağustos, Barakaldo > Estación de Valdezcaray

    – 8. etap, 25 Ağustos, Lleida > Andorra. Collada de la Gallina

    – 14. etap, 1 Eylül, Palas de Rei > Puerto de Ancares

    – 15. etap, 2 Eylül, La Robla > Lagos de Covadonga

    – 16. etap, 3 Eylül, Gijón > Valgrande-Pajares. Cuitu Negru

    – 21. etap, 8 Eylül, La Faisanera Golf. > Bola del Mundo

  • Yarışın Favori Sporcuları

    Cezası tamamlanarak pistlere geri dönen Alberto Contador yarışın favorilerinden birisi. Bir diğer favori ise Sky takımından İngiliz sporcu Chris Froome. Bir çok otorite yarışın bu iki sporcu arasında gidip geleceği konusunda hemfikir.

    Diğer favoriler arasında Juan Jose Cobo ve Movistardan Alejandro Valverde var.

    Podyum görmesi beklenen diğer sporcular ise 2012 Giro d’Italia turunu ikinci bitiren Katusha’dan Joaquim Rodriguez, Euskatel takımından Igor Anton, Lotto Belisol’dan Jorgen Van Den Broeck, Lampre’den Damiano Cunego, Rabobank’tan Robert Gesink.

    (mtbtr.com)

    More in Manşet

    You may also like

    Comments

    Comments are closed.