ManşetTürkiye

IŞİD, Kobane’ye Mürşitpınar’dan mı girdi?

0

IŞİD’in dün Kobane’ye gerçekleştirdiği saldırı sonucu 146 kişi katledildi. Saldırı sonrası IŞİD militanlarının Kobane’ye hangi bölgeden giriş yaptığı sorusu akıllara Mürşitpınar sınır kapısını getirse de Urfa Valiliği saldırının hemen sonrasında yaptığı açıklama ile bu iddiayı yalanladı.

11

Kobane kuşatmasının en yoğun yaşandığı günlerde Suruç sınırından bilgi aktaran Nihat Abay‘ın saldırı sonrası yaptığı ve bize İnan Mayıs Aru kanalı ile ulaşan tespitlerini kendilerinin de iznini alarak aynen paylaşıyoruz.

Suruç’ta, IŞİD’in Mürşitpınar’dan yani Türkiye’den geçiş yaptıklarına dair yüksek bir kanı var

Günboyu Kobané sınırındayken uzunca ağırlandığım Suruçlu arkadaşlara ulaşmaya çalıştım ve ulaştım. Suruç devlet hastanesi ve sınır olan Mürşitpınar ve yapışığı olan Kobané hakkında bilgiler aldım. Durum fazlasıyla ürkütücü;

IŞİD’in saldırıları yalnızca bombalı intihar eylemleriyle sınırlı değil; aynı zamanda sayıları oldukça fazla silahlı terörist Kobané’nin içine de girmişler. teröristlerin YPG kıyafetleriyle Kobané’ye girmiş olması ve YPG/Jli’lerin çoğunlukla kurtarılmış ilçe merkezinin dışındaki mevzilerde konuşlu olması katliamın da önünü açmış.

IŞİD, bombalı eylemlerin sonrasında tam anlamıyla bir katliam gerçekleştirmiş. Ev ev dolaşıp gördükleri her sivile ateş etmişler. Suruç devlet hastanesinde çocuk, kadın her yaştan yaralı yüzün üzerinde insan var. Ama bu yalnızca Suruç, çünkü çevre ilçelere ve Urfa’ya da taşınan yine bir çok yaralı var.

Umarım yanılıyorlardır; fakat yüzün üzerinde de sivilin katledildiğini aktardılar. Çocuk, kadın sivillerin kurşunla, olmadı bıçakla kafalarının kesildiğini… Ve çatışmaların halen devam ettiğini…

Suruç’ta, IŞİD’in Mürşitpınar’dan yani Türkiye’den geçiş yaptıklarına dair yüksek bir kanı var. Zaten açıkçası aksi de pek mümkün değil; zira doğuda Kobané ile Cızir’in birleşmesi, güneyde Rakka ve Halep’le aranın temizlenmiş olması, aynı zamanda batıda Cerablus’un da uzaklığı, saldırıların ve çatışmaların Türkiye sınırına çok yakın mahallelerde oluşu militanların Türkiye’den geçiş yaptıklarını ortaya koyuyor.

Bu saldırı ve katliamlar bir kez daha göstermiştir ki; IŞİD’in merkezi Rakka değil, Ankara’dır.”

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.