ManşetTürkiye

İşçiler yanarak öldü!

0

Esenyurt’ta bir alışveriş merkezi (AVM) inşaatının şantiyesinde işçilerinin kaldığı çadırda elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında 11 işçi yaşamını yitirdi.

Yangın, saat 21.00 sıralarında Güzelyurt Mahallesi 6. Cadde üzerinde bulunan inşaat şantiyesinde işçilerin kaldığı çadırlarda çıktı. Elektrik sobası ile ısınan ve 15 kişilik olduğu belirtilen çadırda işçiler yangına uykularında yakalandı. Yangın kısa sürede bitişikteki 2 çadıra daha sıçradı. Alevler, bez çadırların tamamını sardı ve işçilerden bazıları yanarak bazıları da dumandan zehirlenerek yaşamını yitirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans gönderildi.

Yangını söndüren itfaiye ekipleri, tamamen yanan çadırlarda yapılan incelemede 11 işçinin cesedine ulaşıldı. Polis ve itfaiye ekiplerinin incelemeleri gece boyunca sürdü. Havanın aydınlanmasıyla birlikte yangın çıkan çadırlardan geriye sadece direklerin kaldığı görüldü. Bu arada, gece boyunca süren polis ve itfaiye ekiplerinin incelemelerinin bugün de devam edeceği belirtildi.

AVM inşatında çalışan bir işçi, çadırların 15’er kişilik olduğunu ve şantiye alanında yüze yakın işçi bulunduğunu söyledi. İşçilerden çoğunun Sivas, Ordu ve Van’dan geldiğini belirten işçi, “Çadırlar elektrik sobasıyla ısınıyordu. Yangın büyük ihtimalle sobadan çıktı. Yanan çadırda kimler vardı bilmiyorum. Benim Ahmet Yağal adlı arkadaşım kayıp. Ona ulaşmaya çalışıyorum” dedi.

Olay yerine gelerek inceleme yapan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ölü sayısını ilk olarak 14 olarak açıkladı, ancak bir süre sonra polisten aldığı kesin bilgiye göre sayının 11 olduğunu söyledi.

Olay yerine gelen İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel de “Bu olayın peşini bırakmayacağız. Eğer bir ihmal varsa sonuna kadar konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

Yangının ardından olay yerine bazı işçilerin yakınları ve arkadaşları geldi. Yangın çıkan çadırları görmek isteyen bu kişilere, inceleme sürdüğü gerekçesiyle polislerce izin verilmedi. Bu sırada kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Gruptan bazı kişiler, taşeron firmalarda çalışan işçilerin başka şehirlerden geldiklerini, kötü şartlarda çalıştıklarını ve uygunsuz koşullarda barındıklarını kaydederek, yetkililerin gerekli denetimleri yapmadıklarını işaret etti.

Maltepe’den gelen Serhan Yılmaz (39) da “Bu bölgedeki inşaatta çalışan arkadaşım Mehmet’e ulaşamadım. Öldü mü, yaşıyor mu bilemiyorum” dedi.

10 işçinin isimleri belirlendi

Esenyurt’ta ölen 11 işçiden adı belirlenen 10 kişi:

-Bayram Ege Pehlivan (48)
-Çetin Coşkun (42)
-Seyfettin Topal (38)
-Abdurrahman Deniz (42)
-Sevdin Özen (28)
-İsa Topal (22)
-Ahmet Yağal (30)
-Barış Kıyak (30)
-Hakim Akçam (46)
-Fatih Acun (24)

Yangın faciasıyla ilgili inşaat sahibi, şantiye şefi ve iş güvenliği sorumlusunun da aralarında bulunduğu 5 kişinin gözaltına alındığı ileri sürüldü ve polisin olayla ilgili 3 kişiyi de aradığı belirtildi ancak İstanbul Valisi, bu bilgiyi doğrulamadı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.