DünyaManşet

İş başa düştü Lois, Superman yok artık !

0

Kanada ile Amerika Birleşik Devletleri arasında yapılması planlanan ve Kanada’dan çıkartılacak Tar Sands (katran kumu) maddesini Meksika körfezine taşıyacak KeyStoneXL petrol boru hattını protesto etmek için Beyaz Saray önündeki oturma eylemine katılan TarSandsAction eylemcilerinden  Superman’in kız arkadaşı Lois Lane (Margot Kidder) tutuklandı. Ne de olsa onu koruyacak ve kollayacak Superman yok artık.

1978 tarihli unutulmaz Holywood yapımı  Superman‘de  Clark’ın iş arkadaşı, Superman’in de sevgilisi Lois Lane karakterini canlandıran Margot Kidder 20 Ağustos Cumartesi Beyaz Saray önünde başlayan ve 2 hafta sürmesi planlanan  sivil itaatsizlik (sit in) eylemine katılanlardan biri. Kanada Yellowknife doğumlu 62 yaşındaki aktrist Kidder halen ABD’nin Montana eyaletinde yaşıyor.

Tutuklanmasından hemen önce “Boru hattının geçeceği ilk durak benim yaşadığım yer” şeklinde konuşan ve gösteriye kendisi ile birlikte katılan 2 arkadaşı ile birlikte kendilerini “Montanalı Büyükanneler” olarak tanımlayan Margaret Kidder petrol boru hattından sızıntının engellenmesinin mümkün olmadığını, eğer bu boru hattı inşa edilirse artık güvenli bir şekilde yaşamalarının imkansız olduğunu sözlerine ekledi.

Montanalı Büyükannelerin tutuklanan diğer arkadaşları ile birlikte birkaç gün içerisinde serbest bırakılması bekleniyor

Yeşil Gazetede konu hakkında yapılan diğer haber

Lois Lane ve Clark Kent

Lois Lane ve Superman

(Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.