Kültür-SanatManşet

İrlandalı rock grubu Cranberries’in solisti Dolores O’Riordan hayatını kaybetti

0

İrlandalı ünlü rock grubu The Cranberries’in solisti Dolores O’Riordan’ın 46 yaşında Londra’da hayatını kaybettiği belirtildi. O’Riordan’ın menajeri Lindsey Holmes, sanatçının pazartesi günü stüdyoda kayıt yaparken aniden yaşamını yitirdiğini duyurdu. O’Riordan’ın henüz neden öldüğü bilinmiyor.

İrlandalı grup 1990’lı yıllarda “Linger” adlı şarkıyla meşhur olmuş ve 40 milyondan fazla albüm satmıştı. Cranberries Türk dinleyiciler tarafından da özellikle “Zombie” adlı şarkısıyla tanınıyordu. 2017’de Avrupa, İngiltere ve ABD turnesi yapacağını açıklayan The Cranberries, Mayıs 2017’de O’Riordan’ın sağlık sorunları nedeniyle turneyi yarıda kesmek zorunda kalmıştı.

Son yıllarda depresyonla mücadele ediyordu

Ünlü şarkıcı, 2013 yılında verdiği bir röportajda çocukken cinsel tacize uğradığını, bu yüzden depresyona girdiğini anlatmıştı:

“Anoreksiya oldum, depresyona girdim ve çöktüm. Neden kendimden nefret ettiğimi biliyordum. Neden kendimi kustuğumu biliyordum. Neden yok olmak istediğimi biliyordum.”

2011 yılında ise kanser olan babasının ölümünün ardından çocukluğunda kendisini taciz eden adamla babasının cenazesinde karşılaştığını aktarmıştı.

Belfast Telegraph gazetesinden Barry Egan’a bu karşılaşmayla ilgili olarak şunları söyledi:

“Babam ölmeden önce bir yıl boyunca onunla karşılaşacağıma dair kabuslar görüyordum. Cenazede tahmin ettiğim gibi ağlayarak geldi ve üzgün olduğunu söyledi. Babam daha yeni ölmüştü. Onu yıllardır görmemiştim ve sonra babamın cenazesinde gördüm. Onu yıllar boyunca hayatımda engellemiştim.”

Duran Duran adlı ünlü müzik grubunun eski tur menajeri Don Burton ile 1994 yılında evlenen O’Riordan’ın üç çocuğu oldu. O’Riordan’ın evliliği 2014 yılında sona erdi. O’Riordan, çoğu zaman kurtuluşunun çocukları olduğunu söylüyordu. Ünlü sanatçı 2013 yılında ise intihara kalkıştığını itiraf etmişti.

2015’te bipolar teşhisi konuldu

2015 yılında ise kendisine bipolar bozukluk teşhisi konulduğunu ve bunun için ilaç kullandığını açıkladı. Belfast Telegraph gazetesine verdiği röportajında ünlü şarkıcı, “Hayatın para ve ünle ilgisi olmadığını anladım. Hepsi çöp. Sevgi en önemli şey” demişti.

Irish News’e de konuşan O’Riordan, nedeni ne olursa olsun depresyonun çok zor bir şey olduğunu, ancak mutlu zamanları da olduğunu söylemişti: “Hayatımda çok büyük bir mutluluk duyduğum zamanlarım da oldu. Özellikle çocuklarımla. Hayatta inişler ve çıkışlar var. Yoksa zaten hayat nedir ki?”

 

(CNN Türk)

You may also like

Comments

Comments are closed.