ManşetTürkiye

Irkçı sokak röportajına muz yiyerek tepki gösteren yedi Suriyeli sınır dışı ediliyor

0

Sokak röportajı sırasında bir vatandaşın Suriyeli şahsa yönelik olarak yaptığı “Ben muz yiyemiyorum, siz kilolarca muz alıyorsunuz” ırkçı yoruma tepki göstermek için muz yeme akımı başlatan Suriyeliler hakkında yasal işlem gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü muz yeme videosu paylaşan yedi kişinin sınır dışı edileceğini duyurdu.

‘Çalışmalar devam ediyor’

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Bir sokak röportajında yer alan ‘Ben muz yiyemiyorum, siz kilolarca muz alıyorsunuz’ söylemi sonrası yabancı uyruklu olduğu değerlendirilen kişilerce muhtelif sosyal medya platformlarından provokatif amaçlı ‘muz yeme’ eylemi içerikli video ve paylaşımın dolaşıma sokulduğu görülmüştür” denildi.

İlgili birimler tarafından paylaşımlara ilişkin çalışma yürütüldüğü belirtilen açıklamada “İlk bulgular doğrultusunda yabancı uyruklu 7 şahıs yakalanmış olup adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından haklarında sınır dışı etme işlemleri başlatılacaktır. Söz konusu provokatif paylaşımların tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması ve bu paylaşımları yapan tüm şahıslar hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin titizlikle ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.