DünyaManşet

İran’da nükleer santral yakınlarında deprem

0

İran’ın güneybatısında meydana gelen 6,3 şiddetinde bir depremde en az üç kişinin öldüğü bildirildi. Yetkililer Buşehr nükleer santralinin yakınlarında meydana gelen depremin, santrale herhangi bir zarar vermediğini açıkladı.

Amerikan Jeoloji Araştırmaları Merkezi, 6,3 şiddetindeki depremin merkez üssünün Buşehr’in 89 km. yakınında olduğunu açıkladı. Merkez, depremin TSİ 13:52’de yerin 10 km derinliğinde meydana geldiğini bildirdi.

İran’ın Buşehr kentinde, Tahran Üniversitesi’ne bağlı olarak çalışan sismoloji merkezi ise Buşehr’in 60 mil güneyindeki Kaki kenti yakınlarında 6.1 şiddetinde bir deprem tespit ettiğini açıkladı.

Sosyal medyada ise sarsıntının Dubai ve Abu Dabi’ye kadar hissedildiği yolunda yorumlar yer aldı. Hasarın boyutu henüz bilinmiyor. Ancak depremin ülkenin ilk nükleer santralı yakınlarında meydana gelmesi endişe yaratıyor.

İran, uluslararası camiada sık sık nükleer silah üretmeye çalışmakla suçlanıyor. Tahran ise Buşehr’de ve diğer nükleer tesislerde yürüttüğü faaliyetlerin sivil amaçlı olduğunda ısrar ediyor.

(BBC Türkçe)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.