TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşet

İran ve Afganistan’a uçuşlar yeniden askıya alındı

0
Fotoğraf: AA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında, İran ve Afganistan‘a yapılan uçuşların askıya alındığını açıkladı.

Karar, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin ülkede koronavirüs vaka sayısının 25 milyon olduğunu tahmin ettiklerini açıklamasının ardından geldi. Ülkeler arasındaki ulaşım Şubat tarihinden bu yana askıya alınmış, geçtiğimiz günlerde ise yeniden açılmıştı.

Ruhani: 25 milyon vaka olduğunu tahmin ediyoruz

Ulusal Mücadele Kurulu tarafından hazırlanan raporu paylaşan Ruhani “Tahminimiz, 25 milyon İranlının bu virüse yakalandığı yönünde. 30-35 milyon kişinin daha gelecek aylarda virüsle enfekte olmasını tahmin ediliyoruz” demişti.

Fotoğraf: AA

Ruhani’nin tarafından açıklanan rakamlar, devletin bugüne kadar açıkladığı rakamların yanından dahi geçmiyor. Tahran Yönetimi, beş ay önce ilk vakanın tespit edildiği günden bu yana 273 bin 788 kişiye koronavirüs teşhisi konulduğunu belirtiyordu. Ölenlerin sayısı ise 14 bin 188 olarak kaydedildi.

Tedbirler sıkılaştı

Ülkede salgında ikinci dalganın yaşandığını ifade eden Ruhani, “İkinci dalganın nedeni insanımızdaki korkunun azalması ve hayatı normal yaşamasından kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

Vaka artışı üzerine Başkent Tahran’da kültürel ve dini faaliyetlere 1 haftalık kısıtlama getirildi. Ayrıca kafeler, yatılı okullar, lunapark ve hayvanat bahçesi gibi yerlerin de kapatılmasına karar verildi. Huzistan eyaletinde 3 gün karantina uygulanacağı açıklandı.

Afganistan’da ise açıklanan resmi verilere göre 35 bin 526 koronavirüs vakası bulunuyor. Bugüne kadar virüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının ise 1185 olduğu tahmin ediliyor.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.