TürkiyeManşet

İran’da deprem Türkiye’de can kaybı

0
Fotoğraf: AFAD

İran’ın Türkiye sınırında yer alan Hoy kentinde Pazar günü 08.53 ve 19.00’da art arda iki tane 5.9 şiddetinde deprem meydana geldi. 60’ın üzerinde artçının takip ettiği sarsıntılar Van, Hakkari, Iğdır ve Ağrı illerinde de yoğun olarak hissedildi.

9 kişi öldü

Depremin en çok hissedildiği Van’ın Başkale ilçesinde enkaz altında kalan dördü çocuk toplam dokuz kişi hayatını kaybetti. 2’si yoğun bakımda olmak üzere toplamda 50’nin üzerinde yaralı olduğu belirtiliyor.

254 konut 297 ahır yıkıldı

AFAD tarafından yapılan açıklamada 08.53’te meydana gelen deprem sonrasında 254 konut ve 297 ahırın yıkıldığı, 694 yapının ağır hasar aldığı belirtildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise “Başkale, Saray, Gürpınar ilçelerindeki  birkaç köy okulunda ufak çaplı hasar meydana geldi” dedi. Enkaz altında kalan bir vatandaşın ise olmadığı söylendi.

Başkale’de halk geceyi çadırlarda geçirdi. Fotoğraf:AA

Çadır ve malzeme yardımı

Deprem, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan bilgide deprem sonrasında bölgeye 1160 adet 16.5 metrekarelik, 264 adet 28 metrekarelik ve 20 adet 112 metrekarelik çadır ile battaniye, yatak ve ısıtıcı gibi malzemelerin tedarik edildiği söylendi.

Depremden en çok etkilenen Başkale ilçesinde, ‘evlerde kalmayın’ uyarısı yapılırken halk, AFAD ve Kızılay ekipleri tarafından kurulan çadırlara yerleştirildi.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.