DünyaManşet

Irak’taki ABD üssüne füze saldırısı

0

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani‘nin, ABD tarafından hava salıdırısı ile öldürülmesinin ardından Irak’ta bulunan ABD üslerine yapılan saldırılar devam ediyor. Irak Güvenlik Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Irak’ın Salahaddin ilinde bulunan Beled Askeri Üssü’ne 8 Katyuşa füzesi atıldı.

Saldırıda, Irak ordusuna bağlı 1 subay ve 3 asker yaralandı. Saldırıların kim tarafından gerçekleştirildiğine dair bilgi ise verilmedi. ABD askerlerinin kaldığı söz konusu üste, Iraklı askerler de bulunuyor.

Süleymani’nin öldürülmesiyle doğan çatışma

Süleymani’nin öldürülmesinin ardından İran ve ABD hükümet yetkilileri arasında atışma sürerken 2 Ocak gecesi Irak’ın başkenti Bağdat’taki ABD Büyükelçiliği yakınlarına ve Salahaddin vilayetinde ABD askerlerinin kaldığı Beled Askeri Üssü‘ne füzeli saldırı düzenlenmişti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 7 Ocak tarihinde de ABD’nin Irak’taki el-Esad ve Erbil üslerini balistik füzelerle vurmuştu.  Pentagon’dan, el-Esad ve Erbil üslerine 10’dan fazla balistik füzeyle saldırı düzenlendiği açıklamış,  İran devlet televizyonu ise iki üsse 15 füze fırlatıldığını ve 80 ABD öldürüldüğünü öne sürmüştü.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.