Hayvan HaklarıManşet

İnsanlar kavga etti, ceza köpeğe kesildi

0

Trabzon’da bekçilerle vatandaşlar arasında çıkan arbedede, sahibini korumak için bekçiyi ısıran köpek karakolun önüne bağlandı.

Vakfıkebir ilçesinde gece yarısı sokakta gezen bekçilerle vatandaşlar arasında tartışma çıktı. D.Ç., M.C.Ö. ve F.K. (31) ile bekçiler arasında çıkan tartışma büyüdü ve arbedeye dönüştü. Bu sırada D.Ç.’nin bir bekçiye yumruk attığı ve köpeğini bekçilerin üzerine saldığı iddia edildi. Köpek, bekçilerden birini bacağından ısırdı.

haberturk.com‘dan Enis Yıldırım‘ın aktardığına göre, bölgeye gelen takviye ekiplerle birlikte üç kişi gözaltına alındı. Köpek de karakol kapısına bağlandı. Yaralanan bekçinin durumunun iyi olduğu öğrenilirken karakol önünde bekleyen hayvanın akıbetinin ne olacağı bilinmiyor.

‘Öldürülecek iddiası’

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği’nden yapılan açıklamada şunlar denildi:

“Bu köpek şu ada Vakfıkebir’de karakolun önünde iki gündür bağlı. Sebebi de bir gün önce delikanlılarla iki bekçi kavga etmiş. Bekçiler de biber gazı ve cop kullanınca köpek savunma içgüdüsüyle kavgaya karışmış. Her olayda olduğu gibi fatura köpeğe kesilmiş. Bize gelen bilgiye göre köpek uyutulacakmış. Köpek iki gündür neden barınağa götürülmedi? Uyutma kararını kim verecek?”

Saldırgan köpeğin bile rehabilite edilip yerine bırakıldığını, saldırgan tavırları sürdürürse ve ancak veteriner uygun görürse uyutulabileceğini belirten dernek açıklamasında “Köpeğin barınağa alınmasını, devlet veterinerleri tarafından saldırgan olup olmadığına karar verilmesini istiyoruz’’ dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.