Dünya

İngiltere’de ligin açılışı da ertelenebilir

0

İngiltere birinci futbol ligi Premier Lig‘in bu sezonki açılışı, ülkede dördüncü gününü dolduran isyan, yağma ve kundaklama olayları sebebiyle ertelenebilir.

Lig yetkilileri tarafından yapılan açıklamada yaşanmakta olan şiddet olayları konusunda futbol klüpleri, emniyet ve yetkililerle görüşmelerin sürdüğü ve kararın perşembe günü kesinleşeceği belirtildi.

Açıklamada temas halinde olunan kulüplerin Londra kulüpleri olduğu ifade edildi.

Lig fikstürüne göre Premier Lig açılış haftasında Cumartesi günü Londra’da TottenhamEverton, FulhamAston Villa ve QPRBolton maçları oynanacak.

Dün yapılan açıklamada Londra dışında oynanacak maçların ertelenmesi gündemde değil denilmiş olsa da şiddet olaylarının dün akşam itibariyle Londra dışına taşmış olması durumu değiştirebilir.

Dün olayların yaşandığı şehirlerden West Bromwich’in kulübü West Bromwich Albion pazar akşamı Manchester United’i ağırlayacak.

Akşamki olaylara sahne olan Manchester şehrinin takımlarından Manchester City ise Pazartesi akşamı Swansea’yle evinde oynayacak.

Londra’da hafta sonundan beri devam eden olaylar sebebiyle çarşamba akşamı oynanacak İngiltere Hollanda dostluk maçı iptal edilmişti.

Ayrıca Carling Kupası’nda dün oynanacak dört karşılaşma güvenlik gerekçesiyle ertelenmişti. (BBC)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.