Sağlık

İngiliz araştırmacılar:’Antioksidan destekleyiciler almayın’

0

İngiliz uzmanlar, antioksidan ilaçların destekleyici alınması durumunda zararlı olabileceğine dikkat çekiyorlar.

Destekleyici ilaçlar almanın insan sağlığına zararlı olabileceğine dikkat çekildi. İngiliz uzmanlar, antioksidan ilaçların destekleyici alınması durumunda zararlı olabileceğine dikkat çekerek, bunun yerine sigarayı bırakmayı, kızartılmış yiyecek tüketimini azaltmayı ve düzenli egzersiz yapmayı öneriyor.

The Guardian gazetesi, yeteri kadar meyve ve sebze tüketiminin kalp hastalıkları ve bazı kanser türleri oranını düşürdüğünü belirttiler. Uzmanlar destekleyici olarak kullanılacak antioksidan ilaçların zararlı olabileceğine dikkat çekti.

Haberde dünyanın önde gelen bağımsız sağlık araştırma şirketlerinden biri olan İngiltere merkezli The Cochrane Collaboration’ın destekleyici ilaçların yararından daha çok zararının olabileceğine işaret ettiği belirtiliyor.

Gazete, destekleyici ilaçlar almak yerine sigarayı bırakmayı, kızartılmış yiyecek tüketimini azaltmayı ve düzenli egzersiz yapmayı tavsiye ederek, ‘Bu ilaçlar için para ödemek yerine, paranızı bol sebze ve meyve içeren sağlıklı beslenmeye harcayın’ ifadelerine yer veriyor. (Ajanslar)

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.