Kanal İstanbulManşet

İmamoğlu’ndan İstanbullulara çağrı: Kanal İstanbul’a itiraz edin

0

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, askıya çıkan Kanal İstanbul planlarına karşı itiraz çağrısında bulundu.

İmamoğlu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımında İstanbullulara şöyle seslendi:

Sadece mutlu bir azınlık zenginleşsin diye yapılan ve şehrimize geri dönülmez zararlar verecek bu projeye itiraz ediyoruz.

Tüm İstanbulluları askıya çıkan Kanal İstanbul planlarına itiraz etmeye davet ediyorum.

İmamoğlu’nun paylaşımında ayrıca itiraz dilekçesinin olduğu link yer aldı.

‘İhanet’ demişti

Dilekçede Kanal İstanbul projesinin İstanbul’un gerçekçi sorunlarından son derece uzak, şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu
yararına tümüyle aykırı olduğu ve yapılması halinde doğal yaşam alanlarında geri dönülemeyecek tahribatlar bırakacağı belirtiliyor ve şöyle deniyor:

Her şeyden önce, yaşanabilir bir İstanbul için, nüfusu sınırlandırmak, çürük ve çarpık yapı stoğunu dönüştürerek kenti depreme hazırlamak, ulaşımı akıcı hale getirmek, iklim değişikliğine karşı kenti hazırlamak merkezi ve yerel yönetimin önceliği olması gerekirken kaynakların bu projeye ayrılması düşündürücüdür.

Dilekçede ayrıca projenin İstanbul’da yaşayanların fikrinin alınmadan ve sürece katılımları sağlanmadan hazırlanmış olduğu vurgulanıyor.

İmamoğlu geçtiğimiz haftalarda Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ile birlikte İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ataşehir Hizmet Binası’na giderek, Kanal İstanbul projesine bizzat itirazda bulunmuştu. İmamoğlu, dilekçeyi vermesinin ardından Kanal İstanbul’un “apar topar” askıya çıkarıldığını söylemiş ve bunun “İstanbul’a çok büyük bir ihanetin parçası” olduğunu söylemişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.