ManşetTürkiyeUncategorized

İmamoğlu’na destek veren Erdoğan’ın manevi kızı bıçaklandı

0

Ekrem İmamoğlu’na bağış yaptığı için hedef gösterilen Erdoğan’ın manevi kızı Göknur Damat bıçaklandı. Damat’ı ziyaret eden İmamoğlu, ‘bir linç kültürünün toplumda yer etmesi hepimizin sorunu’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kanser tedavisi gören manevi kızı Göknur Damat, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatası Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) tarafından elinden alınan alınan Ekrem İmamoğlu’na destek açıklamasının ardından bıçaklı saldırıya uğradı. Bugün Göknur Damat’ı ziyaret eden ve saldırıyı kınayan İmamoğlu, “Bir linç kültürünün toplumda yer etmesi hepimizin sorunu. Göknur’a bu işi yapan kişinin mutlak bulunması konusunda hızlıca emniyet birimlerimizin ciddi bir araştırma yapması şart olmuştur” dedi.

Ziyaretinin ardından sosya medya hesabından paylaşım yapan İmamoğlu, “Bana bağış yaptığı için önce sosyal medyada hedef gösterilen dün de bıçaklanan Göknur Damat’ı ziyaret ettim. Göknur’a tercihinden dolayı saldırılması ve linç kültürünün toplumda yer etmesi başta siyasiler olmak üzere hepimizin sorunu. Herkes sözlerine ve eylemlerine dikkat etmeli” diyerek siyasilere çağrıda bulundu.

Açıklamasında, geçtiğimiz gün saldırıya uğrayan gazeteci Demirağ ile şehit cenazesinde linç girişimine maruz kalan Kemal Kılıçdaroğlu’nu da hatırlatan İmamoğlu “Daha kötüsü bu tür eylemleri yapan insanlar serbest kalıyor, olacak şey değil” dedi.

‘Sanatçıları tehdit ederek kimse kimsenin sesini kısamaz’

İmamoğlu, kendisine destek veren sanatçılara ilişkin Cumhurbaşkanı’nın sözlerine de şu yanıtı verdi: “Eski sayfaları mı çevirelim yani. Sanatçıların sporların kampanyaya katılmalarını mı konuşalım! Bu olmaz, çok yazık. Siyaset adına koca koca insanlar kötü sözler söylememeli. topluma yazık ediyorlar. Bakın Türkiye demokrasi sorunu yaşıyor. Bakın Türkiye’de kazanılmış bir seçim tekrarlanıyor. Bunu konuşsunlar ya da ekonomik sorunlarını konuşsunlar. Sanatçılar dünden daha cesur olacak, göreceksiniz. bizim insanımızın iradesiyle kendi fikrini söyleyebilir ben bunu biliyorum. Kimse kimsenin sesini kısamaz, sanatçıları tehdit ederek.”

Gazeteci Ayşe Baykal’ın kardeşinin işten çıkarılmasına da tepki gösteren İmamoğlu, “Ayşe Baykal, ‘oy vermedim ama bu sefer düşünüyorum’ demiş. Bağcılar Belediyesi’nin engelli rehabilitasyonuna gönüllü katkı veriyor, kız kardeşi orada çalışıyor, sözleşmesi iptal ediliyor. Bu neyin nesi Allah aşkına? Bu nereye kadar. Bir adım ileriye gidemezsiniz” dedi.

“Ben sizin seviyenize inmeyeceğim”

Yenilenen İstanbul seçimlerinde AKP’nin adayı olan Binali Yıldırım’ın CHP için “Çünkü çaldılar” iddiasına tepki gösteren Ekrem İmamoğlu, “Çaldılar kelimesini nasıl kullanırsınız ya? Bu ülkeye bakanlık yaptınız, başbakanlık, meclis başkanlığı yaptınız. Kim çaldı? Ben diyorum ki anamın ak sütü kadar helal. Size laf mı yetiştireceğim şimdi? Ben sizin seviyenize inmeyeceğim. Oturun aynaya bakın, çocuklarınıza bakın, torunlarınıza bakın, kendinize çeki düzen verin. İnsan olduğunuzu hatırlayın” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu, ziyaretin ardından Twitter hesabından ve evinde çektiği videoyla da “çaldılar” iddiasına tepkisini sürdürdü: “Şu mübarek Ramazan ayında bile yalanla ve iftirayla konuşanları Allah’a havale ediyorum. Bakan olursun, Başbakan olursun, TBMM Başkanı olursun ama…. Babamın güzel bir lafı vardır, ‘Doğruluk ve dürüstlük, insanı mutlu eder’, inşallah siz de bir gün mutlu olursunuz” diye seslendi.

Göknur Damat: ‘Sen misin o yürekli’ dedi ve bıçağı sapladı

Göknur Damat, kendisini bıçaklayan kişinin önce, “Sen misin o yürekli” dediğini, ardından bıçakla saldırdığını anlattı. Damat’ın açıklamaları şöyle:

“Siyasete gerçekten alet olmak istemiyorum. Ben makyözüm. Şampiyonluklarım var bunların konuşulması lazım. Kanser oldum, tüm kanser hastalarına ışık olabilmek için Cumhurbaşkanına gittim, onun yanında olmaktan mutluluk duydum. Ama ben parti tutmam, kişinin fikri benim fikrime yatkınsa onu desteklerim. Kanser hastaları son 3-4 yılda daha fazla konuşulur oldu, onlar için elçi oldum. 3 gündür sosyal medyada linç ediliyorum. Ne ilacımı içebildim, ne yemek yiyebildim. Ne yaptım ki ben dediğim anda dışarı çıktım. Evimin bir üst sokağında yanıma bir adam geldi ve, “Sen misin o yürekli” dedi ve bıçağı sapladı. Ben karnımdan bıçaklandım sandım. Sivil toplum örgütleri nerede? Kadına şiddettir bu. Kendi hür iradem var ve kadınların da korkusuz olmasını istiyorum.”

Destek kampanyasında bir günde 5 milyon TL toplandı

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek ,CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla CHP’nin 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimi stratejisini konuştu. Zeyrek’in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, seçim kampanyasının sadece Ekrem İmamoğlu’nun yaşadığı mağduriyet üzerinden değil aynı zamanda ekonomik kriz üzerinden ilerleyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Milletin evinde mutfağında yangın var. Bunların mücadelesi demokrasi mücadelesi değil. Bir avuç yandaşa İstanbul’un kaynaklarını teslim etme mücadelesidir” dedi.

Zeyrek aynı zamanda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’na İmamoğlu’na destek kampanyasını sordu. Kuşoğlu, sadece bir günde 5 milyon lira toplandığını açıkladı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.